«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Δράση των εθελοντών της Ακτίνας Εθελοντισμού

Στην ιστορική Μονή Παναγίας Κατερινούς δραστηριοποιήθηκαν εθελοντές του Δήμου Αγρινίου. Μέλη της Ακτίνας Εθελοντισμού ανέλαβαν πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου αλλά και του χώρου όπου φιλοξενείται η Κειμηλιοθήκη – Βιβλιοθήκη της Μονής.

 Η δράση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν την υλοποίηση των  φετινών εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

 «Είναι χρέος η προσφορά μας σε ένα ιστορικό μοναστήρι που είναι  εστία πνευματικής ανάτασης. Η αφοσίωση της Ηγουμένης Μαριάμ αποτελεί έμπνευση για όλους εμάς. Άλλωστε ο εθελοντισμός είναι  κορυφαία πράξη ανάδειξης της αγάπης και του σεβασμού προς την κοινωνία, κινητήρια δύναμη που μας καθιστά ενεργούς πολίτες», ανέφερε σχετικά η κ. Βούλα Γουργολίτσα – Αρτίκου ,  υπεύθυνη της Ακτίνας Εθελοντισμού.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Τοποθέτηση σταντ με hospitalbox στον Δήμο Αγρινίου

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία για τη διαχείριση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων αναλαμβάνει ο Δήμος Αγρινίου.

Ειδικοί κάδοι συγκέντρωσης μολυσματικού ιατρικού υλικού (hospitalbox)  σχετιζόμενου με  τον COVID-19 θα τοποθετηθούν άμεσα σε σημεία του Δήμου.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 30 σταντ σε εσωτερικούς  και 4 σε εξωτερικούς χώρους στα οποία οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν χρησιμοποιημένες μάσκες μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης, χαρτομάντιλα, rapid ή selftestόπως και κάθε είδους υγειονομικούυλικού προς απόρριψη.

 

Τα σημεία που προβλέπεται να τοποθετηθούν τα κιόσκια είναι:

1.       ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

2.       ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

3.       ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

4.       ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (ΝΕΑΠΟΛΗ)

5.       Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

6.       Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 7 Δ/ΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

7.       ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

8.      ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

 Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλειος Φωτάκης  «αποτελεί μια πρωτοποριακή δράση για την αποκομιδή μολυσματικών αποβλήτων covid 19 με ειδικά κουτιά. Στόχος μας είναι  να τηρήσουμε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα της διαδικασίας αποκομιδής και καταστροφής των αιχμηρών και μολυσματικών αποβλήτων. Καλούμε τους συμπολίτες μας, ως δυνητικούς παραγωγούς τέτοιων αποβλήτων, να χρησιμοποιήσουν τα ειδικά κουτιά απορρίπτοντας όλα τα μολυσμένα και μη υγειονομικά απόβλητα των υπηρεσιών και γραφείων του δήμου, τόσο των εργαζομένων όσο και επισκεπτών σε ΚΕΠ, σχολεία, ταμεία και λοιπές δημοτικές επιχειρήσεις» .

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Αγιασμός στον Παιδικό Σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου

 

 

Αγιασμός πραγματοποιήθηκε στον  Παιδικό Σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου  με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών  και Βρεφονηπιακών Σταθμών  του Δήμου Αγρινίου.

Ευχές με τους εργαζόμενους  αντάλλαξαν ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου και το μέλος του ΔΣ Π.Γιαννιώτης.

«Ευχόμαστε  καλή χρονιά στα παιδιάμας και καλή δύναμη στους γονείς και το  προσωπικό των παιδικών σταθμών. Υποδεχόμαστε και φέτος νήπια και βρέφη  σε ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον.  Σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο στεκόμαστε στο πλευρό των γονέων ενισχύοντας συνεχώς τις δημοτικές δομές .Θέλω να ευχαριστήσω    τους εργαζόμενους και την Διευθύντρια Κ. Αγγελοπούλου  για τη συνολική  προσπάθεια», ανέφερε σχετικά ο Γ. Βασιλείου. 

  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

***

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΚΟΙΠΑ ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ

 

Από αύριο, Τετάρτη 1η  Σεπτεμβρίου  2021,  οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Αγρινίου θα υποδεχθούν τους μικρούς μας φίλους  τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εξαιτίας εκτεταμένων εργασιών αναβάθμισης, δεν θα λειτουργήσει ο 6ος Παιδικός και Βρεφικός Σταθμός Αγρινίου (οδός Βλαχοπούλου 25). Οι γονείς θα ενημερωθούν έγκαιρα για την ακριβή ημέρα έναρξης  λειτουργίας του σταθμού.

 

Ενημερώνουμε τους γονείς νηπίων και βρεφών,  οι οποίοι είναι δικαιούχοι voucher του προγράμματος  Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής και ενδιαφέρονται για την εγγραφή των παιδιών τους αλλά δεν έχουν καταθέσει αίτηση, ότι  μπορούν να συμπληρώσουν διαδικτυακά την αίτηση τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση : https://polagrinio.intellisoft.gr/ από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:00 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2021

και ώρα 23 :59 .

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ

 

***

Συνέδριο της Αρχαιολογικής - Ιστορικής - Λαογραφικής Εταιρείας Θεστιέων

 

Η Αρχαιολογική - Ιστορική - Λαογραφική Εταιρεία Θεστιέων  σας προσκαλεί στο Επετειακό Διεθνές Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού που διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2021 με θέμα:«Η Τριχωνία και Αιτωλία άπασα στα πλαίσια της Δυτικής Ρούμελης στον Αγώνα της παλιγγενεσίας του Έθνους μας»

 

 Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο.

Συνδιοργανωτές  του Συνεδρίου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο  Δήμος Αγρινίου, ο  Δήμος Θέρμου  και το  Πανεπιστήμιο Πατρών-Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας.

Επισυνάπτεται  το πρόγραμμα του Συνεδρίου  

  

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ