«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Απόστολος Κατσιφάρας: Στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 

Κρίσιμες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις είχε ο π. Περιφερειάρχης Αποστόλης Κατσιφάρας με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Μεσολογγίου Πάνο Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο των εργαζομένων Δημήτρη Τομαρά,  Γιατρούς και μέλη του σωματείου συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης Γιάννη Λύτρα, Νίκο Μπαλαμπάνη και Παναγιώτη Κατσούλη.

    Κατά την συζήτηση τέθηκαν τα πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο που λειτουργεί σήμερα και με κλινικές Covid 19  οι δε εργαζόμενοι  σε πολύ δύσκολες συνθήκες δίνουν καθημερινά την μάχη στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι λύσεις πρέπει να είναι άμεσες,  Όπως:

α. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων Ιατρικών – νοσηλευτικών, με πρώτη προτεραιότητα την κάλυψη θέσης Ακτινοδιαγνωστικής για την άμεση  λειτουργία του αξονικού τομογράφου ώστε να σταματήσει ο Γολγοθάς των ασθενών που μεταφέρονται στο Αγρίνιο για εξετάσεις.

β. Άμεση λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα κέντρα υγείας του νομού ( Βόνιτσα, Αστακός, Μύτικα και Χαλκιόπουλο ) αλλά και εξεύρεση νέων χώρων στις μεγάλες πόλεις, όπως πχ των ΚΑΠΗ που διαθέτουν αξιόπιστες υποδομές και προσωπικό ώστε να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί και να καλυφθεί το κενό μιας και η Αιτωλοακαρνανία υστερεί κατά πολύ του μέσου όρου των εμβολιασμών στην χώρα.

γ. Συντήρηση και βελτίωση των κτιριακών υποδομών, με αποξήλωση των υφιστάμενων κατεστραμμένων κουφωμάτων και προμήθεια και εγκατάσταση νέων προϋπολογισμού 450.000 ευρώ. Το αίτημα είναι ώριμο με τεχνική μελέτη και έγκριση σκοπιμότητας από το υπουργείο Υγείας. Θεωρούμε ότι είναι εφικτό και μέσα στις δυνατότητες χρηματοδότησης της Περιφέρειας που εκεί και θα το θέσουμε.

δ. Βελτίωση περιβάλλοντος χώρου και διαμόρφωση χώρων στάθμευσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση, νοσηλευόμενων, επισκεπτών και εργαζομένων

    Παράλληλα, μας δόθηκε η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε τις θέσεις της παράταξή μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας που πρόσφατα τέθηκαν και ψηφίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και βρίσκουν αποδοχής από τον Υγειονομικό κλάδο και τις τοπικές κοινωνίες.

     Ευχαριστούμε τους εργαζόμενους για την θερμή υποδοχή και την ενδιαφέρουσα και παραγωγική συνάντηση και τους βεβαιώνουμε ότι θα είμαστε σταθερά δίπλα τους, στον κοινό αγώνα, για μία υγεία υψηλού επιπέδου και με δημόσιο χαρακτήρα.

Με ελπίδα, συνεργασία και αισιοδοξία  θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια .