«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Μεμονωμένα περιστατικά

 
Γράφει ο Στέλιος Μερμίγκης

 Σωρεία «μεμονωμένων» περιστατικών μέσα  σ’ ένα τριήμερο. 

Την ώρα που ο πρωθυπουργός διατεινόταν στο πρόσφατο διάγγελμα του, ότι είναι ο εγγυητής της ασφάλειας και της ευημερίας μας συνέβησαν τα εξής:

1. Mε εντολή της πολιτικής ηγεσίας της 1 ΥΠΕ τα περιστατικά COVID που θα διακομίζονται  στα δυο ιδιωτικά νοσοκομεία που νοίκιασε η πολιτεία με παχυλές αμοιβές διπλασιάζοντας τα νοσήλεια τους, όφειλαν να έχουν τέτοια χαρακτηριστικά που απλά θα παίρνουν μετά από λίγο εξιτήριο. Ταυτόχρονα αντί να επιταχθεί το σύνολο των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων που διαθέτουν εκείνες τις προδιαγραφές προκειμένου να αντιμετωπίσουν το όλο και αυξανόμενο αριθμό ασθενών που...

αδυνατούν πλέον τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να ανταποκριθούν, έχουμε επίταξη εργαζομένων ιατρών των δημόσιων νοσοκομείων προς τα ιδιωτικά. 

2. Nεαρός δικυκλιστής σκοτώνεται σε τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας έξω από τη Βουλή από αυτοκίνητο της ελληνικής αστυνομίας που είναι χρεωμένο στην αδερφή του πρωθυπουργού κ Μπακογιάννη. Αυτόπτης μάρτυρας δικυκλιστής που τολμά να δηλώσει τι είδε προπηλακίζεται από παρόντα αστυνομικό λέγοντας του να μην ανακατεύεται και να εξαφανιστεί τρώγοντας και μια κλήση γιατί δεν φορούσε κράνος. Τόσες κάμερες εκεί  και με  τόσους αστυνομικούς το γεγονός αυτό προσπαθεί να αποσιωπηθεί. Ένα  48ώρο μετά και αφού πήρε φωτιά το «κακό» κατά τον πρωθυπουργό διαδίκτυο, με την προσπάθεια συγκάλυψης να αποτυχαίνει, αναγκάζεται η κ. Μπακογιάννη να πράξει το αυτονόητο δηλώνοντας ότι το αμάξι είναι χρεωμένο σε εκείνη  και ότι θα ζητήσει να διερευνηθεί η υπόθεση. Επίσης δηλώνει την αμέριστη στήριξη στους γονείς του παιδιού και εύχεται να πάνε όλα καλά. Την ώρα που έκανε αυτή την δημόσια δήλωση μέσω tweet,  το παιδί είχε καταλήξει από την προηγούμενη μέρα, ενώ οι γονείς του δώριζαν τα όργανα του σώζοντας άλλες ζωές. Φαντάζομαι ότι και σε αυτή την περίπτωση  θα διαταχθεί ΕΔΕ και θα ακουστούν οι γνωστές δηλώσεις ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο. 

3. Για κερασάκι στη τούρτα άφησα στο τέλος τα ψέματα που ξεφούρνισε ο  πρύτανης του ΑΠΘ ή αλλιώς ο πρύτανης των ΜΑΤ για το αν έκανε το εμβόλιο παραβιάζοντας τη σειρά δείχνοντας το ήθος και την αντίληψη που έχουν όλοι οι «άριστοι» από όπου και αν προσέρχονται, μια αντίληψη που περιγράφεται εύστοχα από τη λαϊκή ρήση «ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κωλος μας»

Τελικά η ασφάλεια και η ευημερία που εγγυήθηκε ο πρωθυπουργός δεν μας χωράει όλους αλλά μόνο τους εκλεκτούς