«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Ο Δήμος Αγρινίου  τιμά  την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και τον εορτασμό της επετείου των  200 χρόνων από την έναρξη της  Ελληνικής Επανάστασης.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του ιού COVID 19, οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων  και σύμφωνα μετις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π. Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και Οργανισμών από τις 8.00 το πρωί της 23ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

 Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ  2021

 

09:30

 Έπαρση της σημαίας στην πλατεία Δημοκρατίαςσυνοδεία σαλπιγκτών της Φιλαρμονικής  του Δήμου Αγρινίου.

 

 

10:25

Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη.

10:30

Τέλεση επίσημης Δοξολογίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά.

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Αδάμη Σπυρίδωνα, Δάσκαλο.

11:00

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη.

18:00

Υποστολή της σημαίας στην πλατεία Δημοκρατίας.

 

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

  • Τα της δοξολογίας ο Αιδεσιμολογιότατος Αρχιερατικός Επίτροπος
  • Τα της απόδοσης τιμών ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς.
  • Τα της Τάξης ο κ. Δ/ντής Αστυνομικής Δ/νσης Ακαρνανίας.
  • Τελετάρχης ορίζεται ο  κ. Τσιάμης Χαράλαμπος.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΔΑΠ - ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕΧΡΙ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

 Κλειστό θα παραμείνει μέχρι τις 31 Μαρτίου το ΚΔΑΠμεα του Δήμου Αγρινίου καθώς βρέθηκε θετικός ένας εργαζόμενος σε τακτικό έλεγχο  για τονCOVID19.

Η διοίκηση της ΚΟΙΠΑ, σε συμμόρφωση με τις οδηγίες και τηρώντας αυστηρά το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ,  θα προχωρήσει σε απολύμανση των χώρων από ειδικά συνεργεία.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι γονείς των παιδιών  αλλά και η διεύθυνση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

  Την σταθερή θέση του Δήμου Αγρινίου για επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας  επανέλαβε ο Γιώργος Παπαναστασίου  κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα: «Στρατηγικό Σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου αναφέρθηκε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου για άμεση απόσυρση της πρότασης της Επιτροπής που αφορά στην κατάργηση και μεταφορά  Πανεπιστημιακών Τμημάτων από το Αγρίνιο,  την άμεση επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών και την απαίτηση για την  επανίδρυση  Αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο.

 «Ειλικρινά δεν βλέπω στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Βλέπω ένα σχέδιο για τη σύμπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών. Βλέπω ένα σχέδιο  του οποίου, η μόνη στρατηγική, είναι χωροταξική. Συμπτύσσει, «κόβοντας»  ουσιαστικά, όλα τα Τμήματα που είναι εκτός Πάτρας.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι εκπρόσωποι της πολιτικής αλλά και εξαίρετοι ακαδημαϊκοί  καθηγητές μιλούν για αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη. Θέτετε κριτήρια, τα οποία βαφτίζετε ακαδημαϊκά  ενώ κατά την γνώμη μου  είναι συντεχνιακά. Θέτετε, για παράδειγμα θέμα βάσεων σε Αγρίνιο, Πύργο Αμαλιάδα. Αγνοείτε όμως την

βάση του Γεωλογικού ή άλλων τμημάτων στην Πάτρα. 

Αλήθεια αυτό συμπεριλαμβάνεται στα ακαδημαϊκά κριτήρια;.

Στην εποχή των αυτοκινητοδρόμων και της ψηφιακής  σύγκλισης, σε μια σύγχρονη εποχή,  εσείς κινείστε  στη λογική του συγκεντρωτικού Κράτους.  Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι η Πάτρα έχει συγκεκριμένη λογική,  αυτή της συγκέντρωσης.

Το Πανεπιστήμιο Αγρινίου είχε  Οικονομική Σχολή η οποία,την δεκαετία του ’90,  μεταφέρθηκε εν μια νυκτί, στην Πάτρα και για 20 χρόνια στεγαζόταν  σε πρόχειρες κατασκευές.Και ποιος μπορεί να πιστέψει ότι,  από δική σας αδιαφορία,  χάθηκε η ευκαιρία  της αξιοποίησης  της παραχωρηθείσας έκτασης των 178 στρεμμάτων για τη δημιουργία Πανεπιστημιούπολης στο Αγρίνιο. Μια περιουσία 178 στρεμμάτων  σε επαφή με το σχέδιο πόλης.  Αλήθεια είναι δυνατόν να χάνεται τέτοια περιουσία;

Με την πρώην πρύτανη, τον Περιφερειάρχη και τους εμπλεκόμενους Δημάρχους είχαμε συναντηθεί και είχαμε αποφασίσει να μη συναινέσουμε σε καμία μετακίνηση των τμημάτων. Το Αγρίνιο εμμένει σε αυτή την απόφαση όπως και στην  επανίδρυση του  ΔΠΠΝΤ.

Η πρόταση σας για το Αγρίνιο περιλαμβάνει μόνο ένα τμήμα. Ξεκάθαρος εμπαιγμός  για την μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας και έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Χώρας.  Είναι αδιανόητο δήμοι μικρότεροι από το Αγρίνιο να έχουν πανεπιστημιακά τμήματα ή και να είναι έδρες πανεπιστημίων. 

Εάν συνεχίσετε να στοχεύετε στη διάλυση των τμημάτων  τότε είναι ξεκάθαρο ότι,  για εμάς,  είναι μονόδρομος η επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο. Θα το απαιτήσουμε γιατί δεν υπάρχει άλλη οδός. Δεν είναι μαξιμαλιστικός στόχος αλλά η μόνη ρεαλιστική λύση απέναντι στη συγκεντρωτική λογική του Πανεπιστημίου Πατρών»,  ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ