«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ - ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

 Ένας χρόνος πανδημίας –  Ένας χρόνος κυβερνητικής αποτυχίας

 Πέρασε ήδη ένας χρόνος από την εμφάνιση της πανδημίας του covid 19 στη χώρα. Ένας χρόνος που συνοδεύτηκε από πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής τόσο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και της συνακόλουθης οικονομικής κρίσης.

 Προφανώς η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι εύκολη υπόθεση.  Δεν μπορεί όμως να μην επισημανθούν οι πρωτοφανείς παραλείψεις, παλινωδίες και αντιφάσεις της κυβέρνησης.  Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας  και...

παρά τις επίμονες εκκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλήθους επιστημόνων,  θεσμικών και κοινωνικών φορέων, η κυβέρνηση:

 Ø  Δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ø  Δεν ενίσχυσε οικονομικά το προσωπικό του ΕΣΥ που καταβάλλει καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες, παρά τα υποκριτικά χειροκροτήματα των κυβερνώντων.

Ø  Παρά τη δημιουργική αριθμητική, αποδείχθηκε στην πράξη ότι ελάχιστες νέες ΜΕΘ πρόσθεσε στο ΕΣΥ.

Ø  Αρνήθηκε επίμονα επί ένα έτος να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ. Μόλις χθες και υπό συνθήκες κατάρρευσης των νοσοκομείων της Αττικής, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι προχωρά στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών.

Ø  Δεν προχώρησε σε σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού. Τα τεστ τα οποία γίνονται ακόμη και τώρα, είναι πολύ λίγα και χωρίς συγκεκριμένη στόχευση. Δεν υπήρξε καμία πρόνοια για συστηματικά τεστ σε χώρους με μεγάλη συγκέντρωση κοινού όπως εργασιακοί χώροι, σχολεία κ.α.

Ø  Δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αποσυμφόρηση της κατάστασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ιδίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.