«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΙΠΑ

Με εργαζόμενους  σε κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρινίου συναντήθηκε ο Γιώργος Παπαναστασίου. Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της ΚΟΙΠΑ  επανέλαβαν στον Δήμαρχο Αγρινίου και τον πρόεδρο του ΔΣ της ΚΟΙΠΑ Γιάννη Βασιλείου  το αίτημα για  μετατροπή των συμβάσεων  τους σε αορίστου χρόνου καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επί σειρά ετών.

Συγκεκριμένα...

ο Δήμαρχος Αγρινίου συναντήθηκε με τον κ. Μανώλη Περιβόλα υπεύθυνο  Κδαπ Αγρινίου, τον κ. Βασίλη Δημάκη υπ. ΚΔΑΠμεα  και τις εκπροσώπους των εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς Άννα Μπαρδούμα και Βίκυ Κελεπούρη.


«Στεκόμαστε με ανθρωπιά στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου και στηρίζουμε  αταλάντευτα το  αίτημα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Οι Δομές μας αποτελούν έναν σταθερό πυλώνα κοινωνικής πολιτικής και προσφέρουν υπηρεσίες στην καρδιά των αναγκών εκατοντάδων οικογενειών. Ειδικότερα την χρονιά της πανδημίας οι εργαζόμενοι στην ΚΟΙΠΑ προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την αναγκαιότητα της εύρυθμης λειτουργίας των ΚΔΑΠ και των παιδικών σταθμών με ικανούς υπαλλήλους. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι επί σειρά ετών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου είχε και στο παρελθόν λάβει απόφαση για στήριξη του θεσμού με μόνιμες θέσεις εργασίας.  Είναι μια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί », ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Ηλεκτρονική πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών στον Δήμο Αγρινίου

 


Τίθεται σε λειτουργία  η ηλεκτρονική πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών στο Δήμο Αγρινίου βάζοντας  τέλος στις ουρές των πολιτών που επισκέπτονταν τα ταμεία προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.Η αυτοπρόσωπη πληρωμή θα ισχύει μόνο για όσους αδυνατούν  να κάνουν χρήση του e-banking.

 

Με τις Ηλεκτρονικές Πληρωμές Οφειλών, ο Δήμος Αγρινίου  δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για τα ειδοποιητήρια και τις βεβαιωμένες οφειλές  και στη συνέχεια να πληρώνουν ηλεκτρονικά.

 

Για κάθε βεβαιωμένη οφειλή του Δήμου Αγρινίου θα αποδίδεται αυτόματα ένας μοναδικός αριθμός πληρωμής, το λεγόμενο RF, με το οποίο ο πολίτης  θα μπορεί με ασφάλεια από το κινητό, το τάμπλετ ή τον ηλεκτρονικό  υπολογιστή να τακτοποιείτις οφειλές προς τον Δήμο.

 

Στη σημασία του νέου συστήματος αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Βασίλειος Φωτάκης : «Υλοποιούμε μια ακόμα δέσμευσή μας,είναι ένα ακόμη βήμα προς τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και την ψηφιακή εποχή. Με την ταυτότητα οφειλής, την ηλεκτρονική πληρωμή και την ένταξή μας στο διατραπεζικό σύστημα κάθε πολίτης δεν θα χρειάζεται να προσέλθει στο γκισέ της Οικονομικής Υπηρεσίας πλέον για να εξυπηρετηθεί».

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ