«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

 

25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

 Με τέλεση της  επίσημης Δοξολογίας στη Μητρόπολη χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά ξεκίνησαν οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 
και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε οεκπαιδευτικός Σπύρος Αδάμης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό χρέος των νεότερων ελλήνων να τιμήσουν τη μνήμη των ηρώων πατριωτών : “Αυτή την πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί όπως έγραψε ο Μακρυγιάννης. Έχουμε ευθύνες απέναντι στις νέες γενιές να γνωρίσουν την πραγματική ιστορία των προγόνων μας που ορκίστηκαν στην πίστη τους να σώσουν το Έθνος».

 
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στην Πλατεία Μαρίας Δημάδη από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου,  τους Βουλευτές Κ. Καραγκούνη, Θ.Μωραιτη, Γ. Βαρεμένο και Δ. Κωνσταντόπουλο, τον ΑντιπεριφερειάρχηΔυτ. Ελλάδος Λ.Δημητρογιάννη,τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Γ. Φαρμάκη,  εκπρόσωπους  των δημοτικών παρατάξεων Π. Καψάλη, Σπ.Μολώνη και Γ. Καραμητσόπουλο, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας Δημήτρη Γαλαζούλα,τον Υποδ. .Π.Υ ΑγρινίουΘ.Αποστόλου, εκπρόσωπο των προσκόπων,τον πρόεδρο της ΕνωσηςΑποστρατωνΠ.Τσαντζαλο,  εκπρ. Συνδέσμου ΑΠΟΣΤΡΆΤΩΝ Σωμάτων Ασφαλείας,  διευθυντή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου Βασίλης Κονήδας.

 


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου
με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 ανέφερε :

«Φέτος τιμούμε τα 200 χρόνια από την  Επανάσταση.Η Ελληνική εξέγερση δεν σφυρηλάτησε  μόνο την Εθνική ταυτότητα αλλά  διατράνωσε  την οικουμενική σημασία της Ελληνικής  Επανάστασης. Από την Αγία Λαύρα,  την απελευθέρωση του Αγρινίου, την έξοδο του Μεσολογγίου και τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου,  το Ελληνικό Έθνος  ξαναγεννιέται και γίνεται  ψηφίδα  της παγκόσμιας  ιστορίας  σε μια ηρωική  διαδρομή.   Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί εμβληματικό ορόσημο στην αναγέννηση του Έθνους και ενσάρκωση της ανύψωσης ενός λαού από το σκοτάδι στο φως.Η αφύπνιση της εθνικής συνείδησης  είναι χρέος αλλά και υπόσχεση με τη συνειδητοποίηση της ιστορικής συνέχειας.  Οφείλουμε να  είμαστε  άξιοι συνεχιστές του ιστορικού μας πεπρωμένου  με μικρές και μεγάλες  επαναστάσεις, για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους  τους Έλληνες». 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Διαδικτυακές συναντήσεις

με συγγραφείς παιδικών και νεανικών βιβλίων:

αναγνώσεις, εξερεύνηση και κατασκευές, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας.

 Ο Δήμος Αγρινίου στα πλαίσια της  παγκόσμιας ημέρας  παιδικού βιβλίου, που εορτάζεται στις 2 Απριλίου, διοργανώνει κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Α/θμια,την Β/θμια Εκπαίδευση Ν.Αιτ/νίας και Αγρινιώτες Βιβλιοπώλες, Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας. Φέτος λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν θα πραγματοποιήσει διαδικτυακές συναντήσεις αγαπημένων Αγρινιωτών συγγραφέων με  μαθητές και μαθήτριες σχολείων της πόλης μας. Οι συναντήσεις ξεκινούν την Δευτέρα 29 Μαρτίου και  θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021.

Οι συγγραφείς και εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν είναι οι : Βησσαρία Ζορμπά  - Ραμμοπούλου, Μεταξούλα Μανικάρου ,Σταυρούλα Κάτσου  - Καντάνη και Αριάδνη Δάντε.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου δήλωσε ότι, έχοντας ως βασικό στόχο και σκοπό την επαφή των μαθητών με το λογοτεχνικό βιβλίο και γνωρίζοντας από κοντά οι μαθητές μας τους  Αιτ/νες συγγραφείς  επιλέξαμε να διοργανώσουμε αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης (webex). Εύχομαι από του χρόνου να είμαστε όλοι ασφαλείς και υγιείς, να έχουμε ξεπεράσει την πανδημία και να συναντηθούμε όλοι δια ζώσης έτσι ώστε να συνεχίσουμε το Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας που τόσο πολύ έχουν αγαπήσει οι Αγρινιώτες μαθητές – τριές  μας. Ευχαριστώ από καρδιάς τους συγγραφείς που πάντα είναι εκεί πρόθυμοι και συνεργάσιμοι. Επίσης ευχαριστώ θερμά όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν κάθε φορά, καθώς τους κ.κ. Τσιλίκα Θεόδωρο, Υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Α΄/θμιας εκπαίδευσης και Ρένο Χριστοδουλίδη, Υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Β΄/θμιας εκπαίδευσης Ν.Αιτ/νίας.

 

***

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Tην Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00θα διεξαχθεί ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ η 4η/2021 ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίουγια τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κάτωθι θέματα της ημερήσιας διάταξης:        

 

1.      Παράταση Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας  (8μηνα).

(Εισηγητής: Δήμαρχος κ.Παπαναστασίου).

 

2.      Μετατροπή συμβάσεων υπαλλήλων που εργάζονται σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και Δομές ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και ΚΗΦΗ του Δήμου Αγρινίου.

(Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΟΙ.Π.Α. κ. Βασιλείου).

 

3.      Έγκριση όρων Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αγρινίου και του Δήμου Μεσολογγίου για την εκτέλεση του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΑΓΑΘΗΣ ΣΤΑΜΝΑΣ, ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΓΑΒΑΛΟΥΣ».

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος).

4.      Έγκριση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αγρινίου και Τ.Ε.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την υλοποίηση του έργου: «Προδιαγραφές ομοιογένειας και παρεμβάσεων κοινόχρηστων χώρων αστικού ιστού Δήμου Αγρινίου».

(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ. Τζιώλης).

 

5.      Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).

 

6.      Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Αγρινίου στην παροχή συγκοινωνιακού έργου από το αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου για το έτος 2021.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος).

 

7.      Μεταβίβαση αρμοδιότητας (υλοτόμηση δένδρων του Δήμου Αγρινίου για λόγους δημόσιας ασφάλειας) Δημοτικού Συμβουλίου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με το άρθρο 72 του Ν.4555/2018.

(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας κ. Τζιώλης).

 

8.      Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Αγρινίου έτους 2021.

(Σχετ.: Οι υπ’ αριθμ. 89&97/2021 αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φωτάκης).

 

9.      Αναμόρφωση Οικονομικών στόχων Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης 2021 (Ο.Π.Δ. - Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων).

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 69/2021 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Φωτάκης).

 

10.  Συμπλήρωση και διόρθωση των υπ’ αριθμ. 154/2020 και 6/2021 αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: «Άνοιγμα λογαριασμών ειδικού σκοπού (ΠΑΓΙΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ) στο όνομα του Δήμου Αγρινίου στην τράπεζα Πειραιώς για τις Κοινότητες του Δήμου Αγρινίου» και «Άνοιγμα λογαριασμών ειδικού σκοπού (ΠΑΓΙΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ) στην τράπεζα Πειραιώς, στο όνομα του Δήμου Αγρινίου, για την Κοινότητα Αγαλιανού Δήμου Αγρινίου», αντίστοιχα.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Φωτάκης).

 

11.  Έκτακτη επιχορήγηση για το έτος 2021  του Ν.Π.Δ.Δ  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΟΙ.Π.Α.).

(Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΟΙ.Π.Α. κ. Βασιλείου).

 

12.  Χορήγηση άδειας εισόδου – εξόδου εγκατάστασης.

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Σκορδόπουλος).

 

13.  Εξαγορά δεσμευμένων οικοπεδικών εκτάσεων για ανέγερση Σχολείου στο Ο.Τ.92 ρυμοτομικού σχεδίου Αγρινίου.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 42/2021 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

 

14.  Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Αγρινίου στο Ο.Τ. 548Β  σε συμμόρφωση προς την υπ’ αριθμ. Α163/2019 απόφασης του Διοικητικούπρωτοδικείου Αγρινίου.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 43/2021 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

 

15.  Μετατροπή εισφοράς χρήματος σε γη, μετά την κύρωση της 1/2016 Διορθωτικής Πράξης Εφαρμογής επί της 4/98 Π.Ε. (Επί αιτήσεως ΑφώνΚαγκάδη).

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 44/2021 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

 

16.  Απευθείας αγορά ή μη ρυμοτομούμενου τμήματος ακινήτου μεταξύ των ΟΤ234, ΟΤ236 και Ο.Τ. 236Α ρυμοτομικού σχεδίου Αγρινίου στο αδιάνοικτο τμήμα της οδού Μεσολογγίου, (φερόμενης συνιδιοκτησίας Ι. Ραυτόπουλου και Ρουμπίνας Γιαννάκη το γένος Ραυτόπουλου).

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 45/2021 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

 

17.  Απευθείας αγορά ή μη ρυμοτομούμενου ακινήτου μεταξύ των Ο.Τ. 458 και  ΟΤ459Ατου ρυμοτομικού σχεδίου Αγρινίου (φερόμενης ιδιοκτησίας Β. Αγγελόπουλου).

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 46/2021 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

 

18.  Απευθείας αγορά ή μη ρυμοτομούμενου ακινήτου με εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ των Ο.Τ. 87 και ΟΤ89 του ρυμοτομικού σχεδίου Αγρινίου σύμφωνα με την 4/2008 Πράξη Αναλογισμού (φερόμενης συνιδιοκτησίας Υφαντή Λουίζας, Τσιρώνη Μαριάννας και Τσιρώνη Ροδαλίας).

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 47/2021 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

 

19.  Ανταλλαγή οικοπέδου ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου στην οποία στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου στο Ο.Τ. 119 σχ. πόλης Αγρινίου, με οικόπεδο ιδιοκτησίας Δ. Αγρινίου στο Ο.Τ. 1258 σχ. πόλης Αγρινίου (περιοχή Επέκτασης 1991).

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 48/2021 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και η υπ’ αριθμ. 5/2021 απόφαση Κοινότητας Αγρινίου).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

Ø  Για το συγκεκριμένο θέμα η Πρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου κ. Φωτεινή Βλάχου συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 74 και 82 του Ν. 4555/2018 αντίστοιχα).

 

20.  Σημειακή τροποποίηση Γ.Π.Σ. Δ.Ε.. Αγρινίου στο Ο.Τ. 1258 & στο Ο.Τ. 119 ρυμοτομικού σχεδίου  Αγρινίου (μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου).

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 49/2021 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και η υπ’ αριθμ. 6/2021 απόφαση Κοινότητας Αγρινίου).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

Ø  Για το συγκεκριμένο θέμα η Πρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου κ. Φωτεινή Βλάχου συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 74 και 82 του Ν. 4555/2018 αντίστοιχα).

 

21. Επί αιτήσεων πολιτών, υπηρεσιών και φορέων για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 51/2021 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και η υπ’ αριθμ. 7/2021 απόφαση Κοινότητας Αγρινίου).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

Ø  Για το συγκεκριμένο θέμα η Πρόεδρος της Κοινότητας Αγρινίου κ. Φωτεινή Βλάχου συμμετέχει έχοντας δικαίωμα ψήφου (άρθρα 74 και 82 του Ν. 4555/2018 αντίστοιχα).

 

22. Υλοτόμηση δένδρων του Δήμου Αγρινίου για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

(Σχετ.: Η υπ’ αριθμ. 50/2021 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).

(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Σκορδόπουλος).

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

***

Ανακατασκευή γηπέδων ΔΑΚ, Ρηγανά και Παπαδατών

  Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου υπέγραψε τη σύμβαση  για την ανακατασκευή του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΔΑΚ Αγρινίου και τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτροφωτισμού στα γήπεδα  Αγ. Ιωάννη Ρηγανά και Παπαδατών. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού  1.200.000,00 ΕΥΡΩ   από το Πρόγραμμα ΦιλόδημοςΙΙ.

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει την ανακατασκευή του βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο ΔΑΚ Αγρινίου και την τοποθέτηση ιστών φωτισμού με προβολείς LED  για τον φωτισμό των γηπέδων Αγ. Ιωάννη Ρηγανά και Παπαδατών.  Επίσης θα δημιουργηθεί περιμετρικά   αρδευτικό δίκτυο  προκειμένου να ρυθμίζεται η θερμοκρασία του γηπέδου και να επιτυγχάνεται ασφαλής λειτουργία των χώρων.

  «Οι παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές αποτελούσαν διαχρονικό αίτημα του αθλητικού κόσμου του Δήμου μας. Απαντάμε με έργα που αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν  τους αθλητικούς χώρους.Με τη συγκεκριμένη μελέτη  ανακατασκευάζουμε  το βοηθητικό γήπεδο  στο Δημοτικό Στάδιο με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα αλλά και την τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού πάγκων. Στον ίδιο χώρο, παράλληλα με την μεγάλη πλευρά του γηπέδου,  θα τοποθετηθεί μεταλλική προκατασκευασμένη κερκίδα 250 θέσεων. Παρεμβαίνουμε ακόμη στα γήπεδα  Αγ. Ιωάννη Ρηγανά και Παπαδατών εκσυγχρονίζοντας τον φωτισμό και τις υποδομές άρδευσης. Συνεχίζουμε την προσπάθεια  για υποδομές σύγχρονες και  λειτουργικές», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ