«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

ΕΜΒΟΛΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ Συνεδριάζει εκτάκτως ο ΕΜΑ μετά το «πάγωμα» του εμβολίου της «AstraZeneca» από ευρωπαϊκές χώρες

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ΦαρμάκωνΟ Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων
Πηγή: Associated Press

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνάντηση την Πέμπτη, μετά την αναστολή από πολλές χώρες της χρήσης του εμβολίου της «AstraZeneca» λόγω ανησυχιών για πιθανές παρενέργειες που σχετίζονται με θρομβώσεις στο αίμα.

Μετά τον «πόλεμο» στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άνιση κατανομή των εμβολίων και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση ορισμένων εταιρειών να μειώσουν τον αριθμό των δόσεων που θα παραδώσουν στις χώρες της ΕΕ, εξελίξεις που αποτυπώνουν ανάγλυφα τις ...παρενέργειες που έχει η εμπορευματοποίηση του φαρμάκου και ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός, στις Βρυξέλλες προστέθηκε μια νέα εστία ανησυχίας για τους ρυθμούς εμβολιασμού, καθώς η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και άλλες χώρες αναστέλλουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της «AstraZeneca». 

Ο ΕΜΑ ανακοίνωσε πως η Επιτροπή Ασφάλειας του Οργανισμού θα εξετάσει  αύριο «με περισσότερη λεπτομέρεια τις πληροφορίες» και την Πέμπτη θα γίνει έκτακτη συνάντηση «προκειμένου να καταλήξει για τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί και για κάθε άλλο μέτρο που μπορεί να είναι απαραίτητο»... 

Η συνέχεια ΕΔΩ: www.902.gr

 
ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ αλλά η κυβέρνηση αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα

Πηγή: Eurokinissi

Την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία της Αττικής λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, της τεράστιας υποστελέχωσης και της έλλειψης υποδομών έρχονται να αναδείξουν οι καταγγελίες των υγειονομικών για τον μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Την Καθαρή Δευτέρα 95 διασωληνωμένοι περίμεναν στο λεκανοπέδιο για να βρεθεί ένα κρεβάτι σε εντατική, δηλαδή παρέμεναν σε φορητούς αναπνευστήρες, έως ότου αδειάσει ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Το σωματείο των εργαζομένων στο Θριάσιο καταγγέλλει πως μόνο στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο τέσσερις διασωληνωμένοι ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται σε κλίνες απλής νοσηλείας «διατρέχοντας σοβαρό κίνδυνο, ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρνείται το αίτημα για επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, που διαθέτουν δεκάδες κλίνες ΜΕΘ, για να μην διαταραχθεί η κερδοφορία τους»...

Η συνέχεια ΕΔΩ: www.902.gr