«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

Νίκη Κάπαρη -  Γιάννης Ψειμάδας
2ο  Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας



"Μια φορά κι έναν καιρό μια Άνοιξη..."

Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Α/θμια,τη Β/θμια Εκπαίδευση Αιτ/νίας και Αγρινιώτες Βιβλιοπώλες συνδιοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας στο Αγρίνιο από την
Παρασκευή 5 έως Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 , στις 6.00 μ.μ. το απόγευμα στην Παλαιά Δημοτική Αγορά θα πραγματοποιηθεί μια αφηγηματική μουσική παράσταση για παιδιά και όσους
νιώθουν παιδιά με τίτλο "Μια φορά κι έναν καιρό μια Άνοιξη..."

Ένα ταξίδι στον χρόνο με συντροφιά μαγεμένες πεντάμορφες, δράκους κι αλλόκοτα πλάσματα και αρχαίους ελληνικούς μύθους της Άνοιξης....
Η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη μας ταξιδεύει στις ιστορίες και την συντροφεύει ο Γιάννης Ψειμάδας με μουσική, ηχητικά τοπία και
τραγούδια με κρουστά, πνευστά κι έγχορδα μουσικά όργανα.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

                                                                          
***

2ο  Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας

Ο Γιάννης και ο Δημήτρης διαβάζουν

Παιδική Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου


 Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Α/θμια,τη Β/θμια Εκπαίδευση Αιτ/νίας και Αγρινιώτες Βιβλιοπώλες συνδιοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας στο Αγρίνιο από την Παρασκευή 5 έως Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 από τις 11.00 π.μ έως τις12.00μ ο Γιάννης Σταμπέλος και ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος θα αφηγηθούν παραμύθια του Αγρινιώτη συγγραφέα Παντελή Φλωρόπουλου.
Στις 12.00 μ.  η Παιδική Χορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου με Υπεύθυνη την Βιβή Κανιούρη θα μας χαρίσει αγαπημένες μελωδίες.

***
Τις εγκαταστάσεις επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού Αγρινίου στα Καλύβια επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος  Παπαναστασίουσυνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Β. Καρακώστα και τον Αντιπρόεδρο Μ. Σκορδόπουλο.  

Ο Γιώργος Παπαναστασίου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πορεία του έργου το οποίο θα παραδοθεί στις αρχές του καλοκαιριού:
“Εδώ,  υλοποιείται ένα  πολύ σημαντικό έργο  το οποίο σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση  των έργων αποχέτευσης των Δημοτικών Ενοτήτων θα αναβαθμίσει  την ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.Πρόκειται  για την επέκταση των εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτωντου Δήμου Αγρινίου, ένα σπουδαίο έργο για την καθημερινότητα των Αγρινιωτών. Η μονάδα σήμερα έχει δυναμικότητα ισοδύναμου πληθυσμού 60.000 κατοίκων και η επέκταση θα αυξήσει την δυναμικότητα κατά 30.000 κατοίκους. Το έργο προβλέπει την κατασκευή νέων δεξαμενών βιολογικής επεξεργασίας και την κατασκευή νέας γραμμής αφυδάτωσης της ιλύος καθώς επίσης και την συμπλήρωση του συστήματος απολύμανσης των εκροών.Οι εγκαταστάσεις αποτελούν μια σύγχρονη μονάδα που ενσωματώνει τις νεώτερες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της επεξεργασίας των λυμάτων και παραδίδεται ύστερα από συντονισμένες  ενέργειες αρκετά νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο. Με την ολοκλήρωση του έργου επιλύεται ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Αγρινίου  και αντιμετωπίζονται καθημερινά προβλήματαπου αφορούν την ποιότητα ζωής, την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ Δ.ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αφού συνήλθε σε  κατεπείγουσασυνεδρίαση, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, με θέμα: «Περί της έκδοσης ψηφίσματος κατόπιν του αγγέλματος του θανάτου του Δημήτρη Παπαποστόλου»εξέφρασε την θλίψη για τον χαμό μιας εξέχουσας προσωπικότητα του Αγρινίου, που υπηρέτησε με  ήθος και συνέπεια την τέχνη του και το κοινό καλό.


Το Δημοτικό Συμβούλιο  αποφάσισε παμψηφεί την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

·         Εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
·         Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου Αγρινίου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
·         Να αποδοθούν τιμές από την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
·         Την ανάληψη δαπανών από το Δήμο Αγρινίου, για τον δωρεάν ενταφιασμό του στον τάφο του πατρός του Αθανασίου Παπαποστόλου, στο κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία στο Ι.Ν.Αγίου  Νικολάου Χαλανδρίου και θα εκφωνήσει  τον επικήδειο λόγο.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου θα αποδώσει τιμές στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγρινίου.

                       ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΟΜΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ

Την Δευτέρα 8 Απριλίου  στις 19.00  ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα εγκαινιάσει τις Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου ( 3ο χλμ Αγρινίου - Ιωαννίνων).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
2ο  Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας


Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Α/θμια,τη Β/θμια Εκπαίδευση Αιτ/νίας και Αγρινιώτες Βιβλιοπώλες συνδιοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας στο Αγρίνιο από την
Παρασκευή 5 έως Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο  6 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

Ώρα 4.00 μ.μ.  - 7.00 μ.μ.
 "Ζωντάνεψε το παραμύθι!"
Με αφορμή το αφιέρωμα στην παιδική λογοτεχνία, έλα να διαβάσουμε και να εικονογραφήσουμε το δικό μας παραμύθι με τις δασκάλες του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου Μαρία Μαχαλιώτη και Βίκυ Μίχου.



Ώρα 5.00 μ.μ. – 7.30 μ.μ
Το Κ.Δ.Α.Π. " Φαντασία " της ΚΟΙ.Π.Α του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου προσκαλεί όλα τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών στη Γιορτή Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου 2019 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ( 2 Απριλίου- Γενέθλια του παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ) .

* Θα γίνει ανταλλαγή βιβλίων όπου κάθε παιδί φέρνοντας μαζί του ένα βιβλίο παίρνει ένα άλλο της αρεσκείας του.

* Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν πρωτότυπους σελιδοδείκτες για τα αγαπημένα τους βιβλία .

* Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη συντοπίτισσά μας συγγραφέα Βησσαρία Ζορμπά - Ραμμοπούλου για το πως δημιουργείται ένα βιβλίο από την ιδέα του ώσπου να φτάσει στα χέρια τους.

* Μέσα από το παιγνίδι της δημιουργικής γραφής τα παιδιά με τη συγγραφέα μας και τη νηπιαγωγό Ειρήνη Χαντζή θα κληθούν να αφηγηθούν τη δική τους ιστορία .

* Επίσης στο χώρο θα φιλοξενείται Έκθεση Παιδικού Βιβλίου από τα Βιβλιοπωλεία της πόλης μας και θα γίνουν κληρώσεις .


*