«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ
Με παρέμβαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών  του Δήμου Αγρινίου εγκαταστάθηκε συντριβάνιστο Καινούργιο. Στην πλατεία Καλφούντζου τοποθετήθηκε ένα σύγχρονο συντριβάνι με αυτοματοποιημένο σύστημα λειτουργίας...
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ΘύμιοςΓρίβαςυπήρξε στοχευμένηδράση για την εγκατάσταση αλλά και αναβάθμιση των συντριβανιών σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου: «Είναι διαρκής η προσπάθεια μας για βελτίωση της εικόνας σε γειτονιές της πόλης. Σε αρκετές δημοτικές ενότητες οι  συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είχαν εγκαταλειφτεί ή εν υπήρχαν καθόλου όπως στο Καινούργιο. Συνολικά προχωρήσαμε στην αποκατάσταση της λειτουργίας σιντριβανιώνστα Καλύβια, Κ. Μακρυνού, Καινούργιο, Παναιτώλιο, Νεάπολη, Άγιο Κωνσταντίνο, πλατεία Παναγοπούλου, πλατεία Δημάδη και στον Άγιο Δημήτριο. Όλες αυτές οι πλατείες έγιναν πιο ελκυστικές για τους κατοίκους που απέκτησαν ένα  ακόμη  σημείο συνάντησης».   

                                                                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***

10ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ

Με την απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων ολοκληρώθηκε το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που διεξήχθη στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου Αγρινίου από 22 Μαρτίου έως 18 Απριλίου 2019 με μεγάλη προσέλευση του κοινού.

Χαιρετισμό στην Τελετή λήξης απεύθυνε η Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ.Παπαγεωργίου Μαρία η οποία αφού τόνισε την μεγάλη αξία της θεατρικής παιδείας  συγχάρηκε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο Μαθητικό Φεστιβάλ , όλους τους καθηγητές που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρουσιάσουν πραγματικά εξαιρετικές παραστάσεις , τα μέλη της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, τον κ.Καζαντζή Χρήστο , Διευθυντή της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Αιτ/νίας για την άψογη συνεργασία και όλους όσους βοήθησαν για τη διεξαγωγή αυτού του εξαιρετικού  Επετειακού Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου.

Στη συνέχεια ο Δ/ντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτ/νίας Καζαντζής Χρήστοςαναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και τόνισε ότι τέτοιοι θεσμοί σαν το Μαθητικό Φεστιβάλ θεάτρου πρέπει να στηρίζονται και να διευρύνονται.
Φέτος συμμετείχαν  συνολικά 21 σχολεία τα οποία είναι τα εξής:
5ο Γυμνάσιο Αγρινίου, Ομάδα μαθητών  Αστακού , 3ο ΓΕΛ Αγρινίου, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο -  Λύκειο, Πειραματικό ΓΕΛ Πάτρας, Γυμνάσιο Καινουργίου, 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, 1ο ΓΕΛ Μεσσήνης, 6ο ΓΕΛ Αγρινίου, 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου, 1ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, Ιδιωτικό Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων «Πάνου», Γυμνάσιο Γουριάς ,Γυμνάσιο Βόνιτσας ,Εκπαιδευτήρια "Παναγία Προυσιώτισσα, 3ο ΓΕΛ  Πατρών, Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Αγρινίου, Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου,2οΓυμνάσιο Μεσολογγίου, ΓΕΛ Βόνιτσας, 2ο ΓΕΛ Αγρινίου.

***
ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ !!
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
                      Γέμισε  με χρώματα ο πεζόδρομος της Χαρ.Τρικούπη  από  Χαρούμενες δημιουργίες που φιλοτέχνησαν οι  μικροί μαθητές του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.
Οι μαθητές και οι δασκάλες  τους Μαρία Μαχαλιώτη και Βίκυ Μίχου υπό την καθοδήγηση του Καλλιτεχνικού Δ/ντή κ.Χρήστο Γαρουφαλή  γέμισαν με πεταλούδες τον ουρανό στον πεζόδρομο της Χαρ. Τρικούπη.
H Αντιδήμαρχος  Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τις Δασκάλες του Εικαστικού Εργαστηρίου για την άψογη συνεργασία που υπάρχει και για το σπουδαίο έργο που επιτελούν. Επίσης συγχάρηκε τους μαθητές για τις καταπληκτικές δημιουργίες τους  και τους τόνισε ότι η πόλη μας είναι το μεγαλύτερο σπίτι μας και πρέπει όλοι μαζί να το προσέχουμε και να το ομορφαίνουμε.

***

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ

Στην κεντρική πλατεία, υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου,  θα πραγματοποιηθεί και φέτος η συνάντηση των Επιταφίων των πέντε κεντρικών ενοριών του Αγρινίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κκ. Κοσμά. Η διαδρομή των επιταφίων είναι η εξής :


Ι.Ν. ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ
Αναχώρηση από τον Ι. Ναό: Τσαλδάρη- Πεζόδρομος Αφων Παπαστράτου – Πλατεία Δημοκρατίας
Αποχώρηση από την Πλατεία: Πεζόδρομος Αφων Παπαστράτου –Σουλίου- Ζωοδόχου Πηγής- Ι. Ναός Ζωοδόχου Πηγής

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Αναχώρηση από τον Ι. Ναό: Παπαϊωάννου- Αναστασιάδη- Πλατεία Δημοκρατίας
Αποχώρηση από την Πλατεία: Σαλάκου-Στρ. Παν. Δαγκλή -Πλατεία Χατζοπούλου – Καλυβίων – Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Αναχώρηση από τον Ι. Ναό: Χαριλάου Τρικούπη – Πλατεία Δημοκρατίας
Αποχώρηση από την Πλατεία: Χαριλάου Τρικούπη –Ι. Ναός Αγίου Γεωργίου

Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
Αναχώρηση από τον Ι. Ναό: Γοργοποτάμου- Μπαϊμπά- Πλατεία Δημοκρατίας
Αποχώρηση από την Πλατεία: Πάνου Σούλου – Μακρή – Ι. Ναός Αγίας Τριάδος

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
Αναχώρηση από τον Ι. Ναό: Αγίου Χριστοφόρου- Ι. Σταΐκου – Πλατεία Δημοκρατίας
Αποχώρηση από την Πλατεία: Μπαϊμπά – Καραπανέικα – Παναιτωλικού- Θεοτοκοπούλου- Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου.

Πορεία προς το Θείο Πάθος

Λίγο πριν τη συγκέντρωση των Επιταφίων στη πλατεία Δημοκρατίας, στις 8:45 μ.μ. έως τις 9:30 μ.μ, ο Γιάννης Πανουκλιάς θα αποδώσει εγκώμια και εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Παρασκευής ενώ η Αναστασία Γεωργιάδου θα αναγνώσει αποσπάσματα από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο  σε μια εκδήλωση με τίτλο Πορεία προς το Θείο Πάθος.

Γεώργιος Αθανασόπουλος: Λύρα, Ούτι
Κωνσταντίνος Πατσιαλός: Πλήκτρα
Βασίλειος Σκουμάντζος: Κρουστά



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ