«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Την πολιτική πρόταση της ΑΡ.ΠΑ. παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κοσίνας Χρήστος

Την πολιτική πρόταση  του σχήματος ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στην ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ)  παρουσίασε την Κυριακή 7 Απριλίου στην λέσχη Ρωγμή στο Αγρίνιο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Κοσίνας Χρήστος.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδος( Αιτωλ/νίας, Αχαΐας, Ηλίας), για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της περιοχής, με την ανεργία στο 27% που την καθιστά εντός των δέκα φτωχότερων περιφερειών την Ευρώπης. Η μάχη των περιφερειακών εκλογών είναι μια  πολιτική μάχη και η Αρ. Πα. (Αντικαπιταλιστική κίνηση στην Δυτική Ελλάδα) με απόφαση των συνελεύσεων των μελών της το προηγούμενο διάστημα στην Πάτρα αποφάσισε για την πολιτική της πρόταση. Το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα είναι...
κεκτημένο στην πορεία των περιφερειακών σχημάτων από τη συγκρότηση τους το 2010 και συνέχεια του νομαρχιακού  σχήματος της Αιτωλοακαρνανίας,  της Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης, πριν το 2010. Οι περιφέρειες και οι δήμοι αποτελούν εργαλείο του κεντρικού κράτους προώθησης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου μέσω του ξεπουλήματος των δημόσιων χώρων, λιμανιών, αεροδρομίων, την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την παραχώρηση συγκομιδής  σκουπιδιών στους εργολάβους, το ξεπούλημα του νερού κ.α. Την διάλυση της αγροτικής πολιτικής με το ξεκλήρισμα των φτωχομεσαίων αγροτών με την ΚΑΠ 2014-2020, την ενίσχυση των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών , την εγκατάλειψη του αρδευτικού δικτύου.
Η δική μας απαίτηση είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής με ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα ενάντια στις επιλογές του κεφαλαίου, της Ε.Ε, των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών. Μόνο με τη ρήξη απέναντι σε αυτούς μπορεί να βελτιωθεί το εισόδημα του λαού και να αποσπάσουμε κατακτήσεις. Οι ρεφορμιστικές γραμμές του μικρότερου κακού, της κοινοβουλευτικής λύσης, αποτελούν αυταπάτη και οδηγούν στην ενσωμάτωση και στην ήττα των κινημάτων.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του νομού Αιτωλοακαρνανίας, ενώ η συνολική παρουσίαση του ψηφοδελτίου Αριστερής Παρέμβασης( Αντικαπιταλιστικής Κίνησης στην Δυτική Ελλάδα) θα παρουσιαστεί σε κεντρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα.
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΑΝΔΡΟΜΑΝΕΤΣΙΚΟΣ ΗΛΙΑΣ (ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ)
ΑΡΣΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ( ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ)
ΑΥΖΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ( ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ)
ΔΕΜΕΝΑΓΑ ΚΙΚΗ ( ΓΙΑΤΡΟΣ)
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ( ΦΟΙΤΗΤΗΣ)
ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ( ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)
ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ( ΑΝΕΡΓΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ)
ΚΟΚΚΙΝΟΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ(ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ, ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)
ΚΟΥΘΟΥΡΗΣ ΚΩΣΤΗΣ( ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)
ΜΠΑΘΑ ΛΕΜΟΝΙΑ( ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ)
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΑΝΗ( ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕΝΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ( ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ)
ΦΟΥΝΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ( ΦΟΙΤΗΤΗΣ)
ΣΑΛΑΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ( ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)
ΣΤΑΜΑΤΗ ΕΥΔΟΚΙΑ( ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)
ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ( ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΟΣ)
ΥΦΑΝΤΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ( ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)