«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ένας ακόμα διακινητής ναρκωτικών στην Πάτρα
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 15 γραμμάρια κοκαΐνης περίπου, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 705 ευρώ
Συνελήφθη χθες (24-6-2014) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας 41χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα...
οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες που αφορούσαν διακίνηση ναρκωτικών από τον 41χρονο τον εντόπισαν και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν και κατέσχεσαν μικροποσότητα κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 705 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο ο δράστης χρησιμοποιούσε ως μέσο επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Σε έρευνα που ακολούθησε, στην οικία του 48χρονο, στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο ακόμα αυτοσχέδιες συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 13,6 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά, μικροποσότητα κάνναβης και 16,7 γραμμάρια άγνωστης ουσίας την οποία ο δράστης χρησιμοποιούσε για να νοθεύει την κοκαΐνη.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Την προανάκριση και την έρευνα ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών. 
Μια ακόμα αστυνομική επιχείρηση στο λιμάνι της Πάτρας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
Σήμερα (25-6-2014) το πρωί, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Αχαΐας με τα εξής αποτελέσματα:
Προσήχθησαν συνολικά είκοσι έξι (26) αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
Αναλυτικότερα από αυτούς :
  • Οι δεκατέσσερις, δηλαδή δεκατρείς Αφγανοί και ένας Αλγερινός, οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών για περαιτέρω διοικητική μεταχείριση.
  • Ένας ανήλικος αλλοδαπός παραδόθηκε σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση.
  • Ενώ οι υπόλοιποι έντεκα, οι οποίοι ήταν επίσης υπήκοοι Αφγανιστάν και Αλγερίας, αφέθηκαν ελεύθεροι καθότι είχαν υποβάλλει αιτήματα ασύλου.
Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι οι οποίοι στοχεύουν στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή μας θα συνεχιστούν αμείωτα. 

Σύλληψη ημεδαπού για οπλοκατοχή στην Πάτρα
Συνελήφθη χθες (24-6-2014) το βράδυ, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 45 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή όπλου και ναρκωτικών.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στο όχημα που οδηγούσε ο 45χρονος βρήκαν και κατέσχεσαν μια ξιφολόγχη με μήκος λάμας 52 εκατοστών και μικροποσότητα κάνναβης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 

Συνελήφθησαν ακόμη δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας που λήστεψαν ταχυδρομικό διανομέα στο Λευκοχώρι Ηλείας στις αρχές του μήνα
Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας
Από τα έξι μέλη της σπείρας έχουν συλληφθεί έως τώρα τα πέντε, ενώ διαφεύγει ένας 23χρονος Αλβανός του οποίου τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί
Συνελήφθησαν χθες (24-6-2014) το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, δύο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 23 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Όσον αφορά το ιστορικό της υπόθεσης, την 02-6-2014 το πρωί, στο Λευκοχώρι Ηλείας, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας γάντια, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από 41χρονη ταχυδρομική διανομέα την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 12.000 ευρώ περίπου και διέφυγαν με αυτοκίνητο που τους ανέμενε συνεργός τους. (Σχετικό το από 4-6-2014 Δελτίο Τύπου μας).
Σημειώνεται ότι τρία ακόμα μέλη της εγκληματικής ομάδας ηλικίας 26, 25 και 22 ετών, είχαν συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου λίγες ώρες μετά τη ληστεία, ενώ σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας και κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί η Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας.