«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς από την Αλβανία στην Ελλάδα
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί διακινητές και πέντε παράνομοι μετανάστες
Εξαρθρώθηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, κύκλωμα που μετέφερε παράνομους αλλοδαπούς από την Αλβανία στην Ελλάδα.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (12-6-2014) τα ξημερώματα, τρεις αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 46, 38 και 15 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία «κακουργηματικού χαρακτήρα» για μεταφορά παράνομων μεταναστών.
Παράλληλα συνελήφθησαν και πέντε ακόμα, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 51 έως 25 ετών οι οποίοι στερούνταν εγγράφων νόμιμης διαμονής στη Χώρα μας.
Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα, που ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι ο 46χρονος, παρελάμβανε ομοεθνείς του οι οποίοι στερούνταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα εισόδου στην Ελλάδα, από διάφορες πόλεις της Αλβανίας, τους οποίους μετέφερε σε αφύλακτη διάβαση στα ελληνοαλβανικά σύνορα, κοντά στην Κακαβιά...

Έπειτα, με το όχημα του, στο οποίο επέβαινε συνήθως κάποιος ανήλικος για να μην κινούνται υποψίες, περνούσε νόμιμα από διαβατηριακό έλεγχο και συναντιόταν με τους αλλοδαπούς μέσα στην Ελληνική Επικράτεια, όπου τους επιβίβαζε σε όχημα που οδηγούσε ο 38χρονος και λειτουργώντας ως προπομπός, τους οδηγούσαν στο εσωτερικό της Χώρας και κυρίως στην Αθήνα.
Για τη μεταφορά του από την Αλβανία στην Ελλάδα, ο κάθε αλλοδαπός κατέβαλλε στους διακινητές το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.
Για τη σύλληψη των δραστών οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης Έλεγχου Τροχαίων Ατυχημάτων Αιτωλίας καθώς και αστυνομικοί των Αστυνομικών Τμημάτων Ναυπάκτου και Κακαβιάς.
Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν προκύψει από την έρευνα τους, εντόπισαν στη Γαυρολίμνη Ναυπακτίας και στην Άνω Βασιλική Μεσολογγίου τόσο το προπορευόμενο όχημα όσο και το όχημα που μετέφερε τους παράνομους αλλοδαπούς τα οποία και ακινητοποίησαν.
Οι συλληφθέντες είχαν διακριτούς ρόλους καθότι οι επιβαίνοντες στο πρώτο όχημα λειτουργούσαν ως προπομποί οι οποίοι καθόριζαν το δρομολόγιο που θα ακολουθούσαν, επιτηρώντας παράλληλα τη διαδρομή για αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Σε σωματικές έρευνες που ενεργήθηκαν στους τρεις δράστες, κατά τη σύλληψη τους, οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων δώδεκα κινητά τηλέφωνα με δεκαπέντε κάρτες sim καθώς και τα χρηματικά ποσά των 2.435 ευρώ, 5.600 lekke και 1.000 σεληνίων Κένυας τα οποία και κατέσχεσαν.
Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Μεσολογγίου, ενώ τα οχήματα τους κατασχεθήκαν ως μέσα τέλεσης αδικήματος.
Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου. 
Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί για θανατηφόρα βλάβη στην Ηλεία
Οι δράστες εμβόλισαν με το όχημα τους προπορευόμενο αυτοκίνητο, το όποιο καταδίωκαν μετά από φιλονικία με τους επιβαίνοντες του
Το προπορευόμενο όχημα έπεσε σε αρδευτικό αυλάκι με αποτέλεσμα το θάνατο του συνοδηγού και το τραυματισμό του οδηγού του
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών Υπηρεσιών Τάξης Ηλείας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, υπόθεση εκτροπής επιβατηγού αυτοκίνητου σε αρδευτικό αυλάκι που έγινε χθες (12-6-2014) τα ξημερώματα, στο 4Ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Ανδραβίδας – Κυλλήνης και είχε ως συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό ενός 27χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας και τον τραυματισμό ενός 35χρονου ομοεθνή του.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (12-6-2014) αργά το βράδυ, στον Πύργο, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 58, 55 και 48 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της θανατηφόρας βλάβη, της βαριάς σωματικής βλάβης και της ψευδορκίας.
Ειδικότερα χθες τα ξημερώματα, οι τρεις Έλληνες και οι δυο Βούλγαροι, ενώ διασκέδαζαν, με διαφορετικές παρέες, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Μυρσίνη Ηλείας, φιλονίκησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα ο 58χρονος ημεδαπός να γροθοκοπήσει τον 35χρονο Βούλγαρο, ο οποίος μαζί με τον ομοεθνή του επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.
Ο 58χρονος μαζί με τον 55χρονο καταδίωξαν με δικό τους όχημα τους δυο αλλοδαπούς και μετά από απόσταση περίπου δυο χιλιόμετρων, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα εμβόλισαν το προπορευόμενο αυτοκίνητο, το όποιο εξετράπη της πορείας του πέφτοντας σε αρδευτικό αυλάκι.
Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 27χρονου συνοδηγού του οχήματος και ο τραυματισμός του 35χρονου οδηγού του.
Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία και δεδομένα, που προέκυψαν από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα, εντόπισαν το 58χρονο ημεδαπό και σε έλεγχο που ενήργησαν στο όχημα του διαπιστώθηκε, μετά από ειδική πραγματογνωμοσύνη, η εμπλοκή του στο τροχαίο ατύχημα.
Το όχημα του 58χρονου κατασχέθηκε ενώ κατά την εξέλιξη των ερευνών συνελήφθη και ο 46χρονος, καθότι εξεταζόμενος, παρότι γνώριζε τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης, κατέθεσε ψευδώς προκειμένου παραπλανήσει τις αστυνομικές Αρχές.
Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου και κρατούνται για να απολογηθούν στο Ανακριτή Ηλείας. 
Συνελήφθη 60χρονος για κατοχή λαθραίου καπνού στην Αιγιάλεια
Κατασχεθήκαν 270 γραμμάρια λαθραίου καπνού και ένα πιστόλι τύπου replica
Συνελήφθη χθες (12-6-2014) το μεσημέρι, στην Αρραβωνίτσα Αιγιαλείας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγίου ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 60 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή λαθραίου καπνού και ενός πιστολιού τύπου replica .
Ειδικότερα σε έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί στην οικία του 60χρονου στην Αρραβωνίτσα Αιγιαλείας βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία λαθραίου καπνού βάρους 270 γραμμαρίων, ένα κινητό τηλέφωνο και μια απομίμηση πιστολιού (replica).
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου. 

Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα
Σήμερα (13-6-2014) το πρωί, πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμα στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε καταυλισμούς Ρομά στα Βραχναίκα Αχαΐας, και σε ενεχυροδανειστήρια, στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τον κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων και Υπηρεσιών Ασφαλείας με τα εξής αποτελέσματα :
  1. Σε καταυλισμό Ρομά στα Βραχναίικα Αχαΐας ενεργήθηκαν έλεγχοι για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ρευματοκλοπής, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και με τη συνδρομή κλιμακίου της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. με τα εξής αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν : Δεκατέσσερα (14) άτομα και τρία (3) οχήματα.
Προσήχθησαν : Εννέα (9) άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Συνελήφθησαν : Τρία (3) άτομα για ρευματοκλοπή.
Ενεργήθηκαν : Πέντε (5) κατ’ οίκον έρευνες.
Βεβαιώθηκαν : Πέντε (5) παραβάσεις για παράνομη κατασκευή πρόχειρων παραπήγματα και ένα διοικητικό πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα.
  1. Σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε ενεχυροδανειστήρια στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο
Ελέγχθηκαν : δεκαεπτά (17) άτομα και οκτώ (8) καταστήματα.
Προσήχθησαν : τρία (3) άτομα στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν αμείωτα καθότι αποσκοπούν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας καθώς και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Συνεχίζονται οι στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στη Δυτική Ελλάδα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
Σήμερα (13-6-2014) το πρωί, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Αχαΐας με τα εξής αποτελέσματα :
Προσήχθησαν συνολικά τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
Αναλυτικότερα από αυτούς :
  • Οι δεκαοκτώ (18) οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών για περαιτέρω διοικητική μεταχείριση.
  • Ένας (1), κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών για απέλαση
  • Οκτώ (8) αλλοδαποί που ήταν ανήλικοι παραδόθηκαν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
  • Ενώ οι υπόλοιποι δύο (2) είχαν υποβάλλει αιτήματα ασύλου και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι οι οποίοι στοχεύουν στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή μας θα συνεχιστούν αμείωτα.