«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΓΙΟΒΛΑΣΙΤΙΚΑ ΑΧΑΙΑΣ
Στις 16:00 παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας ένας 53χρονος Αλβανός, ο οποίος σύμφωνα με ομολογία του, λίγη ώρα πριν, στην οικία  του στα Αγιοβλασίτικα Αχαΐας σκότωσε με μαχαίρι την...
45χρονη ομοεθνή  σύζυγο του. Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση
Συνελήφθη 47χρονη στην Πάτρα για ψευδή δήλωση ληστείας σε βάρος της
Συνελήφθη χθες (18-6-2014), το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μια ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 47 ετών σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Ειδικότερα προχθές (17-6-2014) το απόγευμα, η 47χρονη κατήγγειλε στο κέντρο αστυνομικών επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Αχαΐας ότι δράστης με την απειλή μαχαιριού αποπειράθηκε να αφαιρέσει τη τσάντα της, χωρίς να τα καταφέρει και τράπηκε σε φυγή.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης και την ανεύρεση του δράστη διενεργήθηκαν άμεσα επισταμένες και συνεχείς αναζητήσεις των αστυνομικών με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του την επόμενη ημέρα το πρωί και τη σύλληψη του.
Κατά την προσαγωγή του 48χρονου στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών και την επίδειξη του στην 47χρονη αυτή δήλωσε ψευδώς ότι δεν τον αναγνωρίζει ως δράστη της ληστείας σε βάρος της.
Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι η 47χρονη διατηρεί φιλία – σχέση με τον 48χρονο και η απόπειρα αφαίρεσης της τσάντας είχε πραγματοποιηθεί με σκοπό την κλοπή και όχι με την απειλή μαχαιριού όπως ψευδώς αυτή είχε καταγγείλει.
Οι συλληφθέντες θα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. 
Ακόμα μια αστυνομική επιχείρηση στο λιμάνι της Πάτρας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
Σήμερα (19-6-2014) το πρωί, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Αχαΐας με τα εξής αποτελέσματα :
Προσήχθησαν συνολικά είκοσι εννέα (29) αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.
Αναλυτικότερα από αυτούς :
  • Οι είκοσι, δηλαδή δεκαπέντε Αφγανοί, δυο Αλγερινοί, δυο Σύριοι, και ένας Σομαλός οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών για περαιτέρω διοικητική μεταχείριση.
  • Τέσσερις ανήλικοι Αφγανοί παραδόθηκαν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
  • Ενώ οι υπόλοιποι πέντε, οι οποίοι ήταν επίσης υπήκοοι Αφγανιστάν, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθότι είχαν υποβάλλει αιτήματα ασύλου.
Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι οι οποίοι στοχεύουν στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή μας θα συνεχιστούν αμείωτα.