«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ

 Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της κεντρικής Ελλάδας (Γκιώνα - Βαρδούσια - Παρνασσός) το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο αλεξίπτωτο πλαγιάς.

 Ο Ιωακείμ Σκόνδρας προπονητής αλεξιπτώτου πλαγιάς της ΕΛΑΟ και αθλητής της αερολέσχης Αγρινίου κατέλαβε την πρώτη θέση, όπως έκανε και...
την προηγούμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της Πανελλήνιας Λίγκας αποστάσεων αλλά και το 2012 στο πρωτάθλημα ακρίβειας. 

Με πάνω απο 100 θέσεις στο βάθρο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και 2 φορές σε παγκόσμια  OPEN (Χρυσό & αργυρό μετάλλιο το 2006) ο πολυνίκης αθλητής της αερολέσχης Αγρινίου συνεχίζει να τιμά το σωματίο του αλλά και την περιοχή μας όπου απο ανεμοπορική άποψή εμφανίζει εξαιρετικά χαρακτηριστικά και τα επόμενα χρόνια πρόκειται να αξιοποιηθεί περεταίρω σε αεραθλητικές υποδομές με στόχο την προσέλευση αθλητών απο όλο τον κόσμο σε οργανωμένη βάση.

Βαράσσοβα - Ρέτσινα - Πετροχώρι Τριχωνίδας - Παλαιοκαρυά - Παραβόλα - Αγρίνιο - Εμπεσός Βάλτου και πολλές άλλες περιοχές του νομού αποτελούν ιδανικές περιοχές για το άθλημα του   αλεξιπτώτου ελεύθερης πτήσης αλλά και δυνυτικό τουριστικό προιόν στο οποίο θα πρέπει να στραφούμε με τάσεις εξωστρέφειας ώστε να το αναδείξουμε στο επίπεδο που του αξίζει.

Τον Αύγουστο ο Ιωακείμ θα εκπροσωπίσει ως αθλητής αλλά και αρχηγός της εθνικής ομάδας τα Ελληνικά χρώματα στο πανευρωπαικό πρωτάθλημα αλεξιπτώτου πλαγιάς στο Kopaonik της Σερβίας.



Λίγα λόγια απο τον ίδιο: " αιώνες ο άνθρωπος προσπαθούσε να μιμηθεί τα πουλιά και να πετάξει. Τα τελευταία χρόνια η φυσική της αεροδυναμικής μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Η αθόρυβη πτήση σε εθίζει όμορφα στον κόσμο των πουλιών. Σε αλλάζει. Σε απελευθερώνει. Και τελικά ...σου δίνει φτερά." 





ΥΓ: Μπορείτε να επισκευτείτε τη σελίδα www.noborders.gr  ή στο facebook (Ιωακείμ Σκόνδρας https://www.facebook.com/ioakimskondras ) για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία.



Αερολέσχη Αγρινίου