«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Εξιχνιάστηκε άμεσα η χθεσινή απόπειρα διάρρηξης στο Τμήμα Αδειών της Διεύθυνσης Μετανάστευσης στο Μεσολόγγι

Οι δράστες χρησιμοποίησαν για την κλοπή τη μέθοδο του ριφιφί

Από την έως τώρα έρευνα έχει συλληφθεί ένας 58χρονος αλλοδαπός ενώ αναζητούνται δυο ακόμα συνεργοί του

Εξιχνιάστηκε άμεσα , μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, η απόπειρα διάρρηξης που συνέβη...
χθες (7-10-2013) τα ξημερώματα, στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών της Διεύθυνσης Μετανάστευσης στο Μεσολόγγι.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη χθες (7-10-2013) το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας αλλοδαπός άνδρας, υπήκοος Τουρκιάς, ηλικίας 58 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα διάπραξης διακεκριμένης κλοπής.

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνονται δυο ακόμα συνεργοί του 58χρονου οι οποίοι αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές.

Ειδικότερα οι τρεις δράστες, μετέβησαν με όχημα στο κτήριο της Διεύθυνσης Μετανάστευσης όπου οι δυο έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αφού έκοψαν με λίμα, λυγίζοντας τα κάγκελα της περίφραξης, εισήλθαν στο προαύλιο όπου με σφυρί έκαναν τρύπα διαμέτρου 20 περίπου εκατοστών στο τοίχο.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή πριν ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Από την τις αστυνομικές έρευνες που ενεργήθηκαν προέκυψαν ότι ο 58χρονος ήταν ένας από τους δράστες της κλοπής ο οποίος εντοπίστηκε χθες το πρωί στο Μεσολόγγι να οδηγεί το όχημα των δραστών και συνελήφθη.
Στο όχημα του συλληφθέντα οι Αστυνομικοί βρήκαν ένα μεταλλικό σφυρί, μία σιδερένια λάμα και ένα μαχαίρι, ενώ σε ερευνά που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στο Μεσολόγγι, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και τρεις κάρτες sim .

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου ενώ οι έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται.

Μια ακόμα αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς στη Δυτική Ελλάδα

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για τη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποίησε σήμερα (8-10-2013) το πρωί, μία ακόμα αστυνομική εξόρμηση σε καταυλισμούς.

Στην εξόρμηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς Ρομά στα Βραχναίικα και σε παρόχθιες περιοχές του ποταμού Γλαύκου, συμμετείχαν Αστυνομικοί της Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε., της Τροχαίας και του Ε’ Αστυνομικού Τμήματος.

Η ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, με τα παρακάτω αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : Τριανταπέντε άτομα και δεκαέξι οχήματα.

Προσήχθησαν : Δεκατέσσερα άτομα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Συνελήφθησαν : Έξι άτομα κατηγορούμενα για ρευματοκλοπή.

Διενεργήθηκαν: Δεκατέσσερις κατ’ οίκον έρευνες.

Βεβαιώθηκαν : Δώδεκα παραβάσεις του υγειονομικού και οικοδομικού κανονισμού (παράνομη εγκατάσταση και μη συμμόρφωση στους κανόνες υγιεινής) καθώς και εννέα παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν.

Συνελήφθη 45χρονη ημεδαπή στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο


Εκκρεμούσαν σε βάρος της χρέη προς το δημόσιο πάνω από 75.000 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (8-10-2013), το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μία 45χρονη ημεδαπή, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών της 45χρονης, η οποία δραστηριοποιούταν στο χώρο της εστίασης, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 77.401,84 ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Συνελήφθη ημεδαπός στην Κάτω Αχαΐα για κλοπή


Ο δράστης αφαίρεσε κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές από οικία της περιοχής

Συνελήφθη χθες (7-10-2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 28 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής.

Ειδικότερα ο 28χρονος διέρρηξε οικία 39χρονου ημεδαπού στην Κ. Αχαΐα όπου αφαίρεσε χρυσά κοσμήματα, δύο κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή αναπαραγωγής ήχου ΜΡ3, τέσσερα ρολόγια και τράπηκε σε φυγή.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση του δράστη ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του μέσα σε λίγη ώρα και τη σύλληψη του.

Στην κατοχή του 28χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων που είχε αφαιρέσει τα οποία αφού κατέσχεσαν παρέδωσαν στον παθόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθη ένας ακόμα αλλοδαπός στο αεροδρόμιο του Αράξου

Ο δράστης επιχείρησε να εξέλθει από τη χώρα με πλαστογραφημένο διαβατήριο

Συνελήφθη χθες (7-10-2013) το μεσημέρι, στο Αεροδρόμιο του Αράξου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, ένας 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Σουδάν, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία  για χρήση και κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Ειδικότερα, ο 34χρονος επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς στο  Μπέργκαμο της Ιταλίας επιδεικνύοντας κατά τον έλεγχο διαβατηρίων ένα  γνήσιο διαβατήριο της Αιθιοπίας, στο οποίο είχε επικολλήσει τη  φωτογραφία του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ  το ταξιδιωτικό του έγγραφο κατασχέθηκε.