«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Συνέχεια δράσεων εξωστρέφειας με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας να συμμετέχει στην “BARCOLANA 2013”

Άλλη μια δράση εξωστρέφειας, με στόχο την διεθνοποίηση και την βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών του νομού και των επιχειρήσεων, από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και την Assonautica Αιτωλοακαρνανίας με την συμμετοχή του στην “BARCOLANA 2013”.
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, μέλος της Ευρωμεσογειακής Assonautica, εκπροσωπούμενο από...
το Γενικό Γραμματέα κ. Κωστικόγλου Σωκράτη και το στέλεχος   κ. Ρόμπολα Γεώργιο, συμμετείχε στην “BARCOLANA 2013” μετά από πρόσκληση του παν-ιταλλικου Φόρουμ  προώθησης της Οικονομίας μέσω δράσεων που συνδέονται με τη Θάλασσα (Assonautica Italiana) και του Επιμελητηρίου της Τεργέστης. Η πρόσκληση  αποτελεί συνέχεια των πρωτοκόλλων συνεργασίας και επιβεβαιώνει την δέσμευση της Ιταλικής Assonautica και της Ευρωμεσογειακής Assonautica να είναι ο επιχειρησιακός βραχίονας της Ένωσης των Επιμελητηρίων και του δικτύου των Εμπορικών Επιμελητηρίων, τόσο στον ειδικό τομέα των ιστιοπλοϊκών αλλά και γενικότερα των σκαφών αναψυχής, του ναυτικού τουρισμού, της προώθησης των προϊόντων αριστείας, όσο και γενικά σε αυτό που ονομάζουμε οικονομία της θάλασσας
Η “Barcolana” είναι η πλέον πολυπληθής Reggata της Μεσογείου. Εδώ και 45 χρόνια αποτελεί, ένα σημείο συνάντησης για πάνω από 35 χιλ. ιστιοπλόους, 1700 σκάφη πάνω από 400 χιλ. επισκέπτες, με ένα κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 25εκατ. ευρώ. Ένα τεράστιο αθλητικό, οικονομικό, πολιτιστικό γεγονός,  κατά την διάρκεια του οποίου λειτουργεί στην καρδία της μαρίνας και του ιστορικού κέντρου της Τεργέστης ένα εκθεσιακό χωριό που επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι και τουρίστες από όλοι την Ιταλία και της χώρες της Ευρώπης και στο οποίο διοργανώνονται Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και συναυλίες.

Στα πλαίσια της “Barcolana 2013” έλαβε χώρα  το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωμεσογειακής Assonautica στο οποίο συζητήθηκε η νέα προγραμματική περίοδος και συντάχτηκε το ημερολόγιο δράσεων για το 2014. Αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ευρωμεσογειακης Assonautica στο “New York Boat Show 2014”, στο “Istanbul Boat Show 2014”, στη “Foodex Japan Tokyo 2014”, στο “ΒΜΤ Napoli Turismo and food 2014” και σε μια σειρά άλλων εκθεσιακών γεγονότων.  Επικυρώθηκε η επίσκεψη των ιστιοπλοϊκών σκαφών μέσω της δράσης «Ραντεβού στην Αδριατική και στο Ιόνιο»  για το 2014 και υπήρξε δέσμευση από πλευράς του Προέδρου της Assonautica κ. Αλφρέντο Μαλκάρνε και των υπολοίπων μελών των Επιμελητηρίων για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή και συμμετοχή από πλευράς Ιταλικών σκαφών σε αυτή. Παράλληλη πάρθηκε μια σημαντική απόφαση για ηλεκτρονική διασύνδεση του portal της Ιταλικής Assonautica με τα portal όλων των μελών της Ευρωμεσογειακής Assonautica (μεταξύ αυτών και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας) και η δημιουργία χώρου φιλοξενίας για κάθε Επιμελητήριο για να μπορεί να ανεβάσει πληροφορίες σχετικά με , διαμονή σκαφών και τουριστών, πολιτιστικά γεγονότα,  ιστορικότητα και μνημεία,  τοπία  φυσικού κάλλους,  δραστηριότητες ενασχόλησης, τοπικά  προϊόντα αριστείας, εστιατόρια, στοιχειά τοπικών φορέων, κ.λ.π πληροφορίες, έτσι ώστε να διευκολύνεται στο μέγιστο βαθμό η πρόσβαση, η οργάνωση και η διαμονή  των ιστιοπλόων – τουριστών και η ανάδειξη των ξεχωριστών τουριστικών πλεονεκτημάτων και όχι μόνο, σε κάθε περιοχή με τελικό σκοπό την ανάπτυξη και την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.   
Παράλληλα το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του παν-ιταλικού Φόρουμ  προώθησης της Οικονομίας της θάλασσας οπού είχε την δυνατότητα να εκθέσει μαζί με ομάδα  επιχειρηματιών του νομού τοπικά προϊόντα, αναδεικνύοντας την πλούσια ποικιλία,  την διατροφική αξία και την υψηλή ποιότητα των  προϊόντων που παράγονται και τυποποιούνται  στο νόμο Αιτωλοακαρνανίας.
Κατά την διάρκεια της παραμονής διοργανώθηκαν επιχειρηματικά Β2Β  ραντεβού από την Ιταλική Assonautica μεταξύ των επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και Ιταλών επιχειρηματιών οπού  κλείστηκαν επιχειρηματικά deals και υπήρχαν ενθαρρυντικά στοιχεία για επιπλέον επιχειρηματικές συνεργασίες στο μέλλον.


Από την περιοχή μας συμμετείχαν στο σημαντικό αυτό εκθεσιακό γεγονός, ανά κλάδο προϊόντων, οι παρακάτω επιχειρήσεις ενισχύοντας έτσι την εξωστρέφειά τους

Αποστάγματα/Οίνος:
Ν & Ν Γρίβας Ο.Ε. - Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος- Σωτηρίου Δημήτρης του Βασιλείου - Πασιόπουλος ΑΕΒΕ - Παπαθανασόπουλος Κώστας Σπυρίδωνα (Το Πέτρινο χωριό )- Αφοί Τρικενέ Ο.Ε –

Αυγοτάραχο – Αλίπαστα – Άλας:
 Κότσαρης  Στυλιανός του Ιωάννη - Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε - Φλώρος Γεώργιος του Λάμπρου - ΚΑΛΛΑΣ Α.Ε.

Ελαιοκομικά προϊόντα :
Ήλιδα Α.Β.Ε.Ε. - Αντωνόπουλος Δημήτριος του Νικολάου - Σιαδήμας Δημήτρης του Γεωργίου -  Στεφανάτος Γ. –Τσορβαντζής Σ. O.Ε. Messolongi Fields LTD - Πρεβεντζάς Ευθύμιος του Χαρίλαου. - Δημητρούκα Νίκη του Γεωργίου / Νikis  goods. - Αμάλθεια Α.Ε.

Ζαχαροπλαστική- Αρτοποιία – Βανίλια Λουκούμια:
Αφοί Π. Κουτέρη Α.Ε. –Μπαριάμη Αργυρώ του Χρήστου.

Τυροκομικά γαλακτοκομικά προϊόντα :
 Παπαθανασίου Α.Β.Ε.Ε. - Τυροκομική Αμφιλοχίας Μπουτσώλη Α.Β.Ε.Ε. – Καρούσος Σταύρος   A.E. – Πετρατος Μηνας & Υιος Ο.Ε. - Ν. Νάκας & Υιοί Ο.Ε - Γ. & Α. Παπουτσής Ε.Π.Ε. -




ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ