«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Εργαστήριο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για Σεισμό, σήμερα, στην Τρίπολη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) το προγραμματισμένο Εργαστήριο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για Σεισμό, με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων που ανήκουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
 Αντικείμενο του Εργαστηρίου ήταν...
η βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η άμεση ανταπόκριση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μετά από σεισμούς, καθώς και η αποτελεσματική διαχείριση των συνεπειών τους. Περιελάμβανε, δε, ασκήσεις με προσδιορισμό χώρων καταφυγής και οργανωμένη απομάκρυνση πληθυσμού, σε περιπτώσεις σεισμού.



Την παρουσίαση της δομής και του Εργαστηρίου έκαναν στα παρευρισκόμενα στελέχη των Δήμων ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ.Π.Δ.Ε.Ι Δημήτρης Κατσαρός και η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης του Ο.Α.Σ.Π. Χ. Γκουντρομίχου, που ήταν και οι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. 



Στο Εργαστήριο παραβρέθηκαν, ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Γιόβας και ο Δ/της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γεώργιος Σταθάς.