«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αγρίνιο-Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την παιδεία!!!

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ!

Η κατάσταση στα σπίτια μας είναι εκρηκτική. Οι οικογένειές μας δεν τα βγάζουν πέρα για να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες, όπως φαγητό και ρεύμα. Μας καταδικάζουν στη φτώχεια και στην ανέχεια για να πλουτίζουν οι λίγοι. Κάθε χρόνο μειώνουν τη χρηματοδότηση για την παιδεία όλο και περισσότερο με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Είναι σχολεία φθηνά για το κράτος αλλά ακριβά για τις οικογένειές μας, που αναγκάζονται να πληρώσουν για τις μεταφορές και τα ξενόγλωσσα βιβλία μας.
Μας λένε ότι...
δεν υπάρχουν λεφτά την ίδια στιγμή που το κράτος δίνει εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες και στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Άρα υπάρχουν λεφτά, αλλά για ποιους; Σίγουρα όχι για την εργατική τάξη και τα παιδιά της. Για να μπορούν να μορφωθούν όλοι χωρίς να χρειάζεται να φύγει από τις τσέπες τους ούτε 1 ευρώ!
Εδώ στο 4ο Λύκειο μας ζητάνε να πληρώσουμε κάθε μέρα 0,50€ για να πάμε σχολείο, να πληρώσουμε τα βιβλία των Αγγλικών, μας ζητήθηκε ακόμη  σε ένα τμήμα της Α’ Λυκείου να βάψουμε την τάξη!!! Τα λεφτά επομένως που πληρώνουν οι γονείς μας κάθε χρόνο σε φόρους για να πάνε τα παιδιά τους σχολείο τι τα κάνουν; Δεν μπορούν να μπουκώνουν τις επιχειρήσεις με τεράστια ποσά την ίδια ώρα που για τα σχολεία δεν πληρώνουν ούτε το πετρέλαιο.    
Δεν πρόκειται για τίποτα άλλο παρά κομμάτι της πολιτικής που φορτώνει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του εργαζόμενου λαού.  Μιας πολιτικής που δεν αφήνει τίποτα όρθιο σε Παιδεία, Υγεία, Εργασιακά με τα μέτρα που προωθούνται σε όλους τους τομείς και χτυπιούνται τα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.
      Η Παιδεία πρέπει να είναι δικαίωμα για όλους και όχι για ένα  κομμάτι εκλεκτών, καθώς με τις  νέες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση αυξάνονται οι ταξικοί φραγμοί. Και  κομμάτι της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας είναι σαφώς και η  μετακίνηση των μαθητών και η δωρεάν διανομή βιβλίων. 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ  ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
       Κανένας μαθητής να μην πληρώνει για την μετακίνηση του. Σε συνεργασία με τους  μαθητές του ΕΠΑΛ, να απαιτήσουμε δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές.
       Να μαζέψουμε υπογραφές  από όλα τα τμήματα και να τις δώσουμε στον Διευθυντή και στον Δήμαρχο απαιτώντας να δοθεί λύση τώρα!
®Η μετακίνηση να είναι Δημόσια και Δωρεάν με ευθύνη του κράτους κι όχι των ιδιωτών.
®Να δοθούν τώρα δωρεάν όλα τα ξενόγλωσσα βιβλία!