«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δυο άτομα για κλοπές στην Ακαρνανία
Οι δράστες έμπαιναν σε σπίτια με τη μέθοδο της απασχόλησης

Συνελήφθησαν χθες (28-10-2013) το μεσημέρι, στο Ρίβιο Αιτωλοακαρνανίας από αστυνομικούς των Αστυνομικών Υπηρεσιών Αμφιλοχίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 33 και 23 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών.

Ειδικότερα...
οι δυο δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβηκαν σε οικία 90χρονης ημεδαπής στο Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας όπου προφασιζόμενοι την πώληση χάρτινων θρησκευτικών εικόνων απασχόλησαν την παθούσα και ερεύνησαν όλους τους χώρους της οικίας της με σκοπό τη κλοπή.

Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τον γιο της 90χρονης και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να προλάβουν να αφαιρέσουν κάτι, ενώ με την ιδία μέθοδο λίγη ώρα πριν είχαν επιχειρήσει να αφαιρέσουν αντικείμενα και από οικία 43χρονης στην ίδια περιοχή.

Από την προανάκριση που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας προέκυψε ότι δράστες των κλοπών είναι οι δυο ημεδαποί οι οποίοι το απόγευμα της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου ενώ οι έρευνες για εμπλοκή τους σε παρόμοια αδικήματα συνεχίζονται.

Μια ακόμα αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό στην Ακαρνανία

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδιασμού για τη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποίησε σήμερα (29-10-2013), το πρωί, μία ακόμα αστυνομική εξόρμηση σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, με τη συμμετοχή Αστυνομικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ο.Π.Κ.Ε.

Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, με τα παρακάτω αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν : Δώδεκα άτομα και έξι οχήματα.
Προσήχθησαν: Έξι άτομα στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.
Διενεργήθηκαν:  Έξι κατ’ οίκον έρευνες.
Οι Αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχισθούν, αποσκοπώντας στη μείωση της εγκληματικότητας και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Ανανέωση – Εφοδιασμός Αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων

Σύμφωνα με το άρθρο 10 παράγραφο 7 του Ν.3944/2011, « Ο κάτοχος κυνηγετικού όπλου που δεν έχει εφοδιαστεί με την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του Ν.2168/1993 Άδεια κατοχής, δεν υπέχει ποινική ευθύνη αν με δική του θέληση και πριν εξεταστεί με οποιοδήποτε τρόπο για παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου από την Αρχή, υποβάλλει στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την χορήγηση άδειας κατοχής ».

Ύστερα από τα ανωτέρω, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει τους κατόχους τόσο των κυνηγετικών όπλων των οποίων οι άδειες κατοχής έχουν λήξει, όσο και τους κατόχους αδήλωτων κυνηγετικών όπλων ότι εφόσον προσέλθουν στις αστυνομικές υπηρεσίες με δική τους πρωτοβουλία και υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μπορούν να προβούν στην ανανέωση – έκδοση αδειών για τα όπλα που κατέχουν χωρίς να έχουν κάποια νομική συνέπεια.

Επισημαίνεται βέβαια, ότι η δυνατότητα αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση παράταση νόμιμης κατοχής των αθεώρητων και αδήλωτων όπλων ενώ σε βάρος των ιδιοκτητών που δεν προβούν σε ανανέωση τους, θα κινείται αυτεπάγγελτα η ποινική διαδικασία.

Οι κάτοχοι των όπλων, εκτός των άλλων δικαιολογητικών υποχρεούνται να καταβάλλουν για την έκδοση ή την ανανέωση της Άδειας κατοχής και το παράβολο των 120 ευρώ. 

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους αστυνομικές αρχές.

Δραστηριότητα αστυνομικών ελέγχων στο λιμάνι της Πάτρας
Συνελήφθησαν έξι διακινητές και είκοσι οκτώ παράνομοι μετανάστες

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία συλλήψεων, διακινητών και παράνομων μεταναστών που προέκυψαν από ελέγχους αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο κεντρικό λιμάνι της Πάτρας, το χρονικό διάστημα από 30/9/2013 έως 27/10/2013.
Ειδικότερα συνελήφθησαν τον τελευταίο χρονικό διάστημα στο λιμάνι της Πάτρας, έξι αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Αφγανιστάν, Αλβανίας, Σομαλίας, Γκάνας, Κουβέιτ και Γερμανίας σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφίες για διευκόλυνση μεταφοράς επτά παράνομων μεταναστών στην Ιταλία.
Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα κατά τους διαβατηριακούς ελέγχους που η Ελληνική Αστυνομία ενεργεί στο λιμάνι της Πάτρας, συνελήφθησαν και άλλοι είκοσι ένα συνολικά μη νόμιμοι μετανάστες, διαφόρων υπηκοοτήτων, οι οποίοι επιχείρησαν να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Κατά τους ελέγχους κατασχέθηκαν πληθώρα πλαστά ταξιδιωτικά εγγραφα ενώ όλοι οι συλληφθέντες παραδόθηκαν στις Λιμενικές Αρχές όπου μετά το σχηματισμό των δικογραφιών σε βάρος τους οδηγηθήκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.