«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Καταγγελία για καθυστέρηση επιχορήγησης Σ.Ο. από Ο.Α.Ε.Δ.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε
 
Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ. 26410 22325 FAX: 26410 46515
Αριθ. Πρωτ.
Αγρίνιο 17/10/2013
ΠΡΟΣ :  Ο.Α.Ε.Δ - Υπουργό Εργασίας
Κοιν/ηση :  Πολιτικά κόμματα ,Μ.Μ.Ε. Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα


Για την παρακράτηση των χρημάτων της μισθοδοσίας και των λειτουργικών δαπανών
  των Εργατικών Κέντρων.

Το Ε. Κ. Αγρινίου καταγγέλλει σ’ όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους την πρόθεση της Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ. και της κυβέρνησης , μέσω του Υπουργείου Εργασίας, να μην καταβάλλει τα χρήματα για τη μισθοδοσία και της λειτουργικές δαπάνες  στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου , όπως και στ’ άλλα Ε.Κ.  για το Α΄ τετράμηνο  του 2013, όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο του Ο.Α.Ε.Δ. , αλλά και δηλώσεις του Υφυπουργού Εργασίας κ. Κεκέρογλου σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών.
Παράλληλα, με συγκεκριμένες ενέργειες , π.χ. την απαίτηση προσκόμισης επιπλέον δικαιολογητικών για την επιχορήγηση , επικαλούμενοι σχετικό νόμο, επιχειρούν να καθυστερήσουν  ή και...
να μην καταβάλλουν καθόλου τα χρήματα σ’ όσες συνδικαλιστικές οργανώσεις έχει εγκριθεί η επιχορήγησή τους  για το τρίμηνο Μαΐου - Ιουλίου  2013 μειωμένη κατά 10%.
Ταυτόχρονα , όπως διαρρέεται , επιδίωξη της κυβέρνησης και του Ο.Α.Ε.Δ. είναι να σταματήσουν τελείως τη χρηματοδότηση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ήδη στα περισσότερα Εργατικά Κέντρα οι υπάλληλοι τους είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες, τα χρέη προς το Ι.Κ.Α. και προς τρίτους αυξάνονται, κόβονται τηλέφωνα και ηλεκτρικό , και γενικότερα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία τους,  αλλά και για την  ίδια την ύπαρξή τους.
Απαιτούμε την άμεση καταβολή όλων των χρημάτων της επιχορήγησης για το 2013 και τη συνέχιση της καταβολής της  κανονικά από δω και στο εξής χωρίς προσκόμματα.
Τα χρήματα της επιχορήγησης προέρχονται από εισφορές αποκλειστικά των εργαζομένων για το σκοπό αυτό προς τον Οργανισμό της Εργατικής Εστίας, ο οποίος καταργήθηκε  και η παρακράτησή τους συνεχίζεται  μέσω του Ο.Α.Ε.Δ., ενώ για τους εργοδότες έχει καταργηθεί.
Η παρακράτησή τους από κυβέρνηση- Ο.Α.Ε.Δ. για την εξυπηρέτηση της κυβερνητικής πολιτικής και των εργοδοτών θα είναι  ξεκάθαρη ληστεία στα χρήματα των εργαζομένων.
Καλούμε επίσης, για μια ακόμα φορά, τη Διοίκηση της Γ.Σ.Ε. να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση αυτή  και να μην αδιαφορεί για την επιχείρηση διάλυσης των συνδικάτων που επιχειρούν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία.
ΤΟ Δ.Σ. του Ε.Κ.Α