«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στην Πάτρα για κατοχή οπλισμού, πυρομαχικών και αφορολόγητου καπνού
Συνελήφθησαν χθες (2-10-2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τέσσερις (4) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 31, 43, 39 και 64 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κατοχής όπλων, πυρομαχικών και αφορολόγητου καπνού.
Ειδικότερα...
στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες άτομα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου κατείχαν όπλα και πυρομαχικά, ενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες τους στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, με τα εξής αποτελέσματα:
Στην οικία του 31χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
 •    αεροβόλο πιστόλι και είκοσι τέσσερα (24) αβολίδωτα φυσίγγια,
•    δύο (2) σιδερένια ρόπαλα συνδεδεμένα με αλυσίδα
•    ξύλινο ρόπαλο και ξύλινο γκλομπ
•    τέσσερις (4) επικαλαμίδες υφασμάτινες και
•    γιλέκο με διάφορες θήκες – υποδοχές.
Στην οικία του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.183 γραμμάρια αφορολόγητου καπνού και ξύλινο ρόπαλο.
 Στην οικία του 39χρονου και του 64χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    κυνηγετικό όπλο και σπαθί τύπου Samurai,
•    κροτίδα και μαχαίρια,
•    δύο εγχειρίδια συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος και μία αυτοκόλλητη ετικέτα με το σήμα του ιδίου κόμματος,
•    δύο αμπούλες αερίου για αεροβόλο όπλο,

•    είκοσι πέντε κυνηγετικά φυσίγγια,
•    εκατόν πενήντα ένα μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου όπλου και
•    δερμάτινη θήκη πυροβόλου όπλου.
Επίσης διενεργήθηκαν άλλες τέσσερις έρευνες σε οικίες ημεδαπών στην Πάτρα χωρίς να βρεθεί κάτι παράνομο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθη 19χρονος αλλοδαπός στην Πάτρα για βιασμό, ληστεία και παράνομη κατακράτηση.

Ο δράστης με χρήση βίας οδήγησε 19χρονη ομοεθνή του στην οικία του,  όπου τη λήστεψε και ασέλγησε σε βάρος

Συνελήφθησαν χθες (2-10-2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δύο αλλοδαποί, ένας 19χρονος και μια 36χρονη, υπήκοοι Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων  σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα του βιασμού,  της ληστείας, της παράνομης κατακράτησης και της αποδοχής και διάθεσης  προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας  Πατρών, από 19χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Ρουμανίας, ότι προχθές  (1-10-2013) αργά το απόγευμα, ενώ βρισκόταν σε πλατεία της Πάτρας,  δέχθηκε επίθεση από τον 19χρονο ομοεθνή της, ο οποίος με τη χρήση βίας  την επιβίβασε στο αυτοκίνητό του.

Στη συνέχεια τη μετέφερε σε οικία του, στην Πάτρα, όπου σύμφωνα με την  καταγγελία της 19χρονης, την κατακράτησε μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας (2-10-2013) ενώ παράλληλα με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής  βίας, ασέλγησε σε βάρος της και της αφαίρεσε το κινητό της τηλέφωνο.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από του αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι  εντόπισαν τον 19χρονο έξω από την οικία του και τον συνέλαβαν.

Μαζί του συνελήφθη και μια 36χρονη υπήκοος Ρουμανίας, γιατί στην  κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο που ο δράστης  είχε αφαιρέσει από τη 19χρονη.

  Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πατρών, ενώ το κινητό τηλέφωνο αφού κατασχέθηκε, αποδόθηκε στην παθούσα.

Το προανακριτικό έργο ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

Συνελήφθη ένας ακόμα διακινητής ναρκωτικών στην Ηλεία

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 150 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (2-10-2013) το απόγευμα στον Πύργο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, δύο ημεδαποί ηλικίας 65 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι Αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες που αφορούσαν τη διακίνηση ναρκωτικών από τον 65χρονο, σε κρεοπωλείο του στον Πύργο, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 41χρονο, ο οποίος είχε προμηθευτεί πριν λίγη ώρα 8,4 γραμμάρια κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημα του 65χρονου, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 145,7 γραμμάρια κάνναβης σε δύο συσκευασίες καθώς και το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση της κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.