«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλ/νίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11-10-2013 συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας. Κάποια από τα σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης είχαν καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση υδατοδρομίου. Το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει την Λιμενική Επιτροπή εξαρχής και...
παρακολουθείται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την παρούσα διοίκηση του Λ.Τ. έτσι ώστε εφόσον τηρούνται οι όροι και προϋποθέσεις να μην μείνει μόνο στα χαρτιά, αλλά να αποτελέσει ένα ακόμη κρίκο στη συνολική αναπτυξιακή δράση που πρέπει να έχει η περιοχή.
Επιπροσθέτως αποφασίστηκε η βελτίωση του ανατολικού λιμένα έτσι ώστε να αξιοποιηθεί στην πράξη ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο τμήμα του λιμένα, να αποφεύγεται ο ελλιμενισμός σκαφών χωρίς την καταβολή του αντίστοιχου τέλους και να μην λαμβάνει χώρα η αγκυροβόληση σκαφών στο θαλάσσιο χώρο της λεκάνης του λιμένα, κατά μήκος του διαύλου.
Επιπλέον αποφασίστηκε η άμεση αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το αλιευτικό καταφύγιο και είναι αναγκαίες τόσο για την ασφάλεια των αλιευτικών σκαφών, όσο και των αλιέων και πολιτών, αλλά και του ίδιου καταφυγίου που μπορεί να υποστεί επιπρόσθετες σημαντικές φθορές εάν δεν επισκευασθεί. Πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο εκκρεμεί τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους και τώρα πλέον αντιμετωπίζεται.
Αποφασίστηκε ο ορισμός επιτροπής για την επικαιροποίηση των δικαιολογητικών των καταστημάτων που είναι στις περιοχές αρμοδιότητας του Λ.Τ. Η επιτροπή θα αποτελείται από ένα πολιτικό μηχανικό, ένα δικηγόρο και ένα μέλος της Λ.Ε. Τα δύο πρώτα μέλη θα προκύπτουν μετά από αίτηση του Λ.Τ. στους αντίστοιχους συλλογικούς φορείς.
Τέλος αποφασίστηκε η δημιουργία ιστοσελίδας που θα περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό για θέματα αρμοδιότητας Λ.Τ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
 ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ