«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Συλλήψεις για ζωοκλοπή στη Λεπενού Αιτωλ/νίας

Εξιχνιάσθηκε άλλη μία ζωοκλοπή στην Ακαρνανία

Δράστες είναι τρείς ημεδαποί που συνελήφθησαν

Συνελήφθησαν σήμερα (13-10-2013), πρωινές ώρες, στην Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, τρείς ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 42,42 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ζωοκτονία, ζωοκλοπή και παράνομη οπλοχρησία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα...
οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν στην περιοχή Βελαώρα Λεπενούς, όπου με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, θανάτωσαν έναν χοίρο, ιδιοκτησίας δύο ημεδαπών αδελφών, τον οποίο φόρτωσαν σε ΙΧΦ αυτοκίνητο του 34χρονου και τράπηκαν σε φυγή.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού και την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του οχήματος των δραστών και τη σύλληψή τους.

Στην καρότσα του αυτοκινήτου, βρέθηκε το ζώο που οι δράστες είχαν αφαιρέσει, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε, οι αστυνομικοί βρήκαν επιπλέον και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Ένα κυνηγετικό όπλο.
•    Δέκα φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
•    Ένα σουγιά.
•    ένα φακό.

Το ΙΧ Φορτηγό που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αδικήματος, ενώ το θανατωμένο ζώο θα αποδοθεί στους παθόντες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.