«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση φορέων για το κληροδότημα Κ. Μούτσου στο Καινούργιο

 Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καινούργιου Αγρινίου, κάλεσε σήμερα 10 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα συνάντηση φορέων, για ενημέρωση και δρομολόγηση εξελίξεων στο θέμα του κληροδοτήματος «Κωνσταντίνου Γεωργίου Μούτσου»
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δ. Κ. Καινούργιου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από όλους σχεδόν τους φορείς και αρκετοί δημότες.
Μεγάλο το ενδιαφέρον απ’ όλους για την αποπεράτωση του έργου, του κτιρίου που προορίζεται για κάθε μορφής Πολιτιστική δραστηριότητα και που εδώ και χρόνια παραμένει γιαπί…
 Σύντομη εισήγηση έγινε από τον κ. Παναγιώτη Μυζήθρα τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας που τόνισε την ανάγκη να βρεθεί τρόπος να ολοκληρωθεί το έργο. Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη ενημέρωσης του κόσμου και ειδικότερα της νέα γενιάς για το κληροδότημα και για τον ίδιο τον κληροδότη.
 Ενημέρωση για το ιστορικό του θέματος και για τις μέχρι τώρα εξελίξεις έγινε από τον πρόεδρο του συλλόγου «Άγιος Νικόλαος» κ. Θεόδωρο Δάρλα. Ο πρόεδρος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα που υπάρχουν για την ολοκλήρωση του έργου. Λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι είμαστε στο σημείο μηδέν»! 
 Στη συνέχεια πήραν το λόγο εκπρόσωποι φορέων, όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να βρεθεί τρόπος είτε μέσω του Δήμου Αγρινίου, είτε μέσω όποιου άλλου αρμόδιου φορέα για την ολοκλήρωση του έργου.
Για την ιστορία: Ο αείμνηστος συγχωριανός μας Κωνσταντίνος Γεωργίου Μούτσος, με ιδιόχειρη διαθήκη, πρόσφερε στην τοπική κοινωνία την περιουσία του, με ξεκάθαρη τη βούλησή του να αξιοποιηθεί για κοινωνικό σκοπό.
 Επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση του έργου, μ’ οποιονδήποτε τρόπο κάτω από όποιον αρμόδιο φορέα,  επιθυμούν οι συνδημότες μας. Η κωλυσιεργία έχει απογοητεύσει αλλά και έχει εξοργίσει αρκετούς συγχωριανούς μας.
Ας δρομολογηθεί επιτέλους η διαδικασία αποπεράτωσης και λειτουργίας αυτού του Πνευματικού Κέντρου, που έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις Πολιτιστικές ανάγκες όχι μόνο του Καινούργιου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Δημήτρης Ντόκας