«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθησαν δύο ακόμα διακινητές ναρκωτικών στην Πάτρα

Κατασχεθήκαν 70 γραμμάρια ηρωίνης, 16 γραμμάρια κάνναβης, ναρκωτικά χάπια και φυσίγγια.

Συνελήφθησαν χθες (9-10-2013) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 21 ετών και μια ημεδαπή, ηλικίας 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες και στοιχεία, ενήργησαν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία των δύο δραστών στην Πάτρα, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν :

    Επτά συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 24,8 γραμμαρίων
    Δεκαπέντε συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 15,6 γραμμαρίων
    Εβδομήντα εννέα αναβολικά χάπια.
    Είκοσι φαρμακευτικά χάπια.

· Τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα συνεννόησης για τη διάθεση των ναρκωτικών.

    Το χρηματικό ποσό των 615 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε δεύτερη οικία που διατηρεί ο 21χρονος στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

    Μία σακούλα με πενήντα γραμμάρια ηρωίνης.
    Σαράντα επτά φυσίγγια πιστολιού.
    Δώδεκα φυσίγγια περιστρόφου.
    Τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο πάνω από 80.000 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (10-10-2013), το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του 35χρονου, ο οποίος δραστηριοποιούταν στο χώρο της εμπορίας χρωμάτων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 85.410,15 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Συνελήφθη 77χρονος ημεδαπός στην Πάτρα, για πάρα πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο που αγγίζουν τα 6.500.000 ευρώ

Συνελήφθη, σήμερα (10-10-2013) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 77χρονος ημεδαπός, για πάρα πολύ μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.

Το ύψος των ατομικών οφειλών του 77χρονου, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 6.498.377,61 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δεκαοκτώ καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για υγειονομικές παραβάσεις, με συνολικό ύψος ποινής φυλάκισης 5 ετών περίπου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90 όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 77χρονου ημεδαπού στην Ηλεία

Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, για την εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 77χρονου ημεδαπού, που συνέβη σήμερα το πρωί, στον Πύργο Ηλείας.

Ειδικότερα, σήμερα (10-10-2013), το μεσημέρι, βρέθηκε νεκρός στην περιοχή Συντριάδα Πύργου, μέσα σε στάβλο ιδιοκτησίας του, από συγγενικό του πρόσωπο, ένας 77χρονος ημεδαπός.

Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία, καθότι το θύμα ήταν φιμωμένο και τα άκρα του δεμένα με σχοινί, ενώ παράλληλα η παρακείμενη οικία του, είχε ερευνηθεί από τους δράστες.

Τις έρευνες και την προανακριτικό έργο ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Πραγματοποίηση εκδήλωσης με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για θέματα πυρκαγιών και σε θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.    
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πάτρα, 10 Οκτώβριου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για θέματα πυρκαγιών σε δάση και κτίρια καθώς και σε θέματα οδικής ασφαλείας και συμπεριφορας.

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν οι μαθητές του Γυμνάσιου Γαβαλούς, των δημοτικών Σχολείων Παπαδάτων, Γραμματικούς, Αγίου Ανδρέα, Γαβαλούς και Ζευγαρακίου καθώς και γονείς και κάτοικοι της περιοχής ενώ θα παρευρεθούν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Γεωργακοπουλος Σωτήριος, ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΠΙΣΤΙΩΛΗΣ Νικόλαος.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τους Ροταριανούς ομίλους Πάτρας Γέφυρα και Αγρινίου, σε συνεργασία με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας και το Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς.

Η ενημέρωση των μαθητων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09:00 – 10:15

Γυμνάσιο Γαβαλούς

10:15 – 11:30

Δημοτικά Σχολεία Παπαδατών

Γραμματικούς & Αγ. Ανδρέα

11:30 – 12:30

Δημοτικά Σχολεία Γαβαλούς & Ζευγαρακίου

12:30 – 13:15

Ενημέρωση ενηλίκων - Συζήτηση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 11:30 στο Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς, στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι ροταριανοί όμιλοι Πάτρας – Γέφυρας και Αγρινίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και το Δημοτικό Σχολείο Γαβαλούς, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών Α΄βάθμιας εκπαίδευσης και Γυμνασίου σε θέματα που αφορούν τις πυρκαγιές στο δάσος, στο σπίτι, στο σχολείο, την ασφάλεια των παιδιών στο δρόμο, το αυτοκίνητο και το γεωργικό μηχάνημα και στα μέτρα πρόληψης - προστασίας που πρέπει να γνωρίζει κάθε παιδί.

Στη συνέχεια θα υπάρξει ενημέρωση και εκπαίδευση ενηλίκων για την πυροπροστασία στην οικιακή κουζίνα και λοιπά συναφή θέματα.