«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση με τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μ. Αγγελάκα

Με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα συναντήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 18/10 ο πρόεδρος και μέλη της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι.
Καλωσορίζοντας τον γενικό Γραμματέα ο Κ. Σύρρος ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέου καθήκοντα επισημαίνοντας κατόπιν τα σοβαρά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ειδικά ο νομός Αιτωλ/νίας, και...
για τα οποία κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει παρεμβάσεις σε θεσμικούς φορείς.
Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ πέρα από τα διαπιστωμένα προβλήματα βιωσιμότητας πλέον των ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ, ενημέρωσε τον κ. Αγγελάκα για την αδυναμία έγκαιρης ενημέρωσης των αγροτών για θέματα που αφορούν την παραγωγή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως κάθε προσπάθεια ενίσχυσης της υπαίθρου θα πρέπει να ξεκινά από συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων στον πρωτογενή τομέα.
Απαντώντας ο Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε την αναγκαιότητα πληροφόρησης για νέες καλλιέργειες και δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στον αγροτικό πληθυσμό της Περιφέρειας. Επίσης ενδιαφέρον έδειξε και για τη ΒΙΠΕ Αστακού και την επαναλειτουργία της.
 Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα που τέθηκαν στην συνάντηση, επεσήμανε πως η επανέναρξη των κατασκευαστικών έργων στους μεγάλους οδικούς άξονες έτσι όπως αυτή σχεδιάζεται κεντρικά, αποτελεί κομβικό σημείο ανάπτυξης, αφορώντας ένα μεγάλο μέρος του νομού Αιτωλ/νίας. Κάθε σχεδιασμός εν όψη της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 απαιτεί συνεννόηση, συνεργασία και ρεαλισμό τόνισε ο κ. Αγγελάκας, προκειμένου λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος να μην επαναληφθούν.

ΝΟΔΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ