«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Εντυπωσιακή η σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο

 Για μια ακόμα φορά η αγροτοεργατιά, οι μικροεπαγγελματίες,  οι συνταξιούχοι, η νέα γενιά  του Αγρινίου διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ! Ενάντια στα βάρβαρα μέτρα, που πάει να επιβάλει στο λαό, η τρικομματική κυβέρνηση, ακολουθώντας κατά γράμμα τις επιταγές της ΕΕ…

Μία απ’ τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του στο Αγρίνιο, πραγματοποίησε σήμερα 18-10-2012 στις 10 π.μ. το ΠΑΜΕ, στην κεντρική πλατεία.
Επιτυχία της απεργίας, σήμερα το Αγρίνιο… απήργησε πραγματικά!
Σταμάτησαν οι μηχανές, έκλεισαν τα μαγαζιά, παρέλυσε η πόλη…

Ο ερχομός της ΠΑΣΥ!

Αντιπροσωπευτικό κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας με τρακτέρ, φτάνει στην Κεντρική πλατεία του Αγρινίου, στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
 Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Θύμιος Τόλης το μέλος του ΠΑΜΕ και εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ . Συνοπτική κι επιγραμματική η αναφορά του στα προβλήματα των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών.

«Η πολιτική που μας αφανίζει πρέπει ν’ ανατραπεί με διαρκή αγώνα…
Καλούμε τους συναδέλφους  να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους
Υπερασπίζουμε τη  δουλειά μας έχουμε την δύναμη να τους ανατρέψουμε!
Δεν έχουμε, δεν μπορούμε να πληρώσουμε
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ»!

 Στο βήμα ο Σπύρος Κοτοπούλης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλ/νίας και μέλος της ΠΑΣΥ. «Η κατάσταση για την αγροτιά χειροτερεύει»! Τόνισε με έμφαση, για να συνεχίσει αναφερόμενος στο δυσβάσταχτο βάρος που πέφτει σε κάθε αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια: Απανωτά χαράτσια, σχεδόν ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αύξηση τιμής εφοδίων, συρρίκνωση αγροτικού εισοδήματος…Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι καταστρέφονται.

 Αναφέρθηκε ακόμα στο ξεπούλημα της  γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» λέγοντας χαρακτηριστικά πως : «Είναι πλήγμα για τους κτηνοτρόφους»

Για να συνεχίσει: «Εμείς παράγουμε τον πλούτο και θα μπορούσε η η παραγωγή μας να εξασφαλίζει ποιοτικά και φτηνά τρόφιμα για το λαό»
«Την Κραυγή Αγωνίας μας να την μετατρέψουμε σε αγώνα και πάλη»!
Κάλεσε ακόμα τους αγρότες να παραβρεθούν στις 2 Νοέμβρη στα δικαστήρια που δικάζουν τους αγωνιστές αγρότες για προηγούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

 Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο Βαγγέλλης Ραμμόπουλος μέλος του ΠΑΜΕ και αντιπρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου που ανάμεσα στ’ άλλα είπε: (Δείτε τα Βίντεο)







 Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

 Εδώ πρέπει ν’ αναφερθεί ένα άτυχο γεγονός. Αγρινιώτης διαδηλωτής, κοντά στην κεντρική πλατεία, έχασε τις αισθήσεις του, (πέφτοντας του γύρισε και η γλώσσα). Παρευρισκόμενοι σε ετοιμότητα του πρόσφεραν αμέσως τις πρώτες βοήθειες και με αυτοκίνητο… της Αστυνομίας συνοδευόμενο από δύο μοτοσικλετιστές-αστυνομικούς τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Αφού πρώτα διέσχισαν την πορεία στην οδό Μπαϊμπά, ανάμεσα στους διαδηλωτές, αξίζει ν’ αναφερθεί πως η κεφαλή της πορείας είχε ήδη μπει κι ανέβαινε στην οδό Κακαβιά.

 Συνεχίστηκε η πορεία με δυναμική και παλμό …με βροντερά συνθήματα να τραντάζουν την πόλη.















Τελικός προορισμός ξανά η κεντρική πλατεία του Αγρινίου, εκεί που δόθηκε ραντεβού για νέους αγώνες…

Δημήτρης Ντόκας