«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Εορτασμός της Ημέρας της Αστυνομίας και του προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

 Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως « Ημέρα της Αστυνομίας » ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.
Για το λόγο αυτό τελέστηκε σήμερα (20-10-2012) στις 11:00 το πρωί, δοξολογία σε Ιερούς Ναούς στις έδρες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειάς μας στις οποίες παραβρέθηκαν οι...
Αρχές, οι τοπικοί φορείς, αντιπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος. Παράλληλα αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΟ- ΠΟΥΛΟΥ Νικόλαου

 Υπενθυμίζεται ότι κατά το φετινό εορτασμό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρέθεσε μικρή δεξίωση καθότι οι δαπάνες εορτασμού με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δωρίθηκαν στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Επίσης στο πλαίσιο του εορτασμού, θα πραγματοποιηθεί από την 22-10-2012 έως και την 26-10-2012, πανελλαδική εθελοντική αιμοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Σώματος.
 Για την « Ημέρα της Αστυνομίας και της τίμησης του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου » ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β΄ κ. ΣΦΕΤΣΟΣ Χαράλαμπος προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

 « Τη σημερινή ημέρα θα ήθελα να την αφιερώσω σε όλους τους Αστυνομικούς οι οποίοι έπεσαν, εκτελώντας το καθήκον τους. Μη ξεχνάτε, ότι μόνο από την αρχή του χρόνου, έχουμε τέσσερις νεκρούς αστυνομικούς και δεκάδες σοβαρά τραυματίες. Άρα η σημερινή ημέρα, περά από ημέρα χαράς πρέπει να είναι και ημέρα περισυλλογής για όλους μας, ώστε να εμπεδώσουμε, ειδικά αυτή τη κρίσιμη χρονική περίοδο, ότι  η Ελληνική Αστυνομία και οι έλληνες Αστυνομικοί ήταν, είναι και θα είναι πάντα, δίπλα στο πολίτη και απέναντι στο έγκλημα.
Ως υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, εύχομαι σε όλους τους συναδέλφους, να συνεχίζουν τη προσωπική και υπηρεσιακή τους ζωή, με το ίδιο ήθος και να είναι πάντα υγιείς και ευτυχισμένοι. Χρόνια Πολλά ».