«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

«Φίλε, μέμνησο των Θεστιέων»!


Αθήνα …Μορατόριουμ 1986
«Οι δυνατοί αέρηδες
Θέλουν μεγάλες κόντρες
Κότσια οι τιμονιέρηδες
Στου ουρανού τις ρότες…»
ΕΓΡΑΨΑ…

 Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

…«φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα κι ιστορία οι παρέες» !!!

Τώρα που… τέλεψαν οι χοροί!!
Και κατάκατσαν οι κουρνιαχτοί!!! 
Ματαγράφω:

Όταν πληροφορήθηκα, διασταύρωσα και τεκμηρίωσα την ύποπτη συμπεριφορά της κεντρικής και της τυπικής εξουσίας…(ναι τυπικής και όχι τοπικής εξουσίας, όπως και παλιότερα έγραψα) υπέρ πρώτα των τοπικών ιδιωτικών – πολιτικών συμφερόντων και δεύτερα υπέρ του «κουβέρνου» του Καλλικρατικού Δήμου Αγρινίου. Ανέθεσα σε κάποιον δικό μου, κάθε βράδυ, να μου υπενθυμίζει:

«Φίλε, μέμνησο των Θεστιέων!»*
Έπρεπε να προσθέσω και το … «των επίορκων» και το «των συμβιβασμένων» και το των…να μη γράψω άλλα επίθετα, θα τα προσδιορίσει του μέλλοντος η επιβεβαίωση!

«ΘΕΣΤΙΑ 2012-ΡΩΤΑΩ… ΡΩΤΩ!!!

Εγώ δεν είμαι ούτε μ’ αυτούς που υπηρετούν το Καλλικρατικό κατεστημένο ούτε μ’ αυτούς που σέρνονται ξοπίσω του!
Πίσω από σάπιες ανεμικές, των αλληλοεξυπηρετήσεων ταχτικές, ούτε πίσω από βουβές και άχρωμες πολιτισμικοσυμφεροντολογικές μεθοδεύσεις!!
ΡΩΤΑΩ…ΡΩΤΩ:
- Ποιοι και πως συνέβαλαν στην σύσταση αυτού του πολιτιστικού προγράμματος ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΝ στη σύνταξή του, στα ΘΕΣΤΙΑ 2012;
Είναι ικανοποιημένοι οι συντάχτες του προγράμματος με την ποιότητα και το Πολιτιστικό και Αθλητικό περιεχόμενό του;
- Πως, από πού, με ποιο κοστολόγιο και ποιους όρους, διοργανώθηκε η συναυλία στον Αι – Γιώργη;
Νομιμοποιείται η όποια δημοτική αρχή, να διοργανώνει συναυλίες σε μισθωμένους από ιδιώτες δημοτικούς χώρους, που λειτουργούν με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια; Αν ναι γιατί αγνόησαν άλλους τέτοιους ενδεικνυόμενους, αμιγώς ιδιωτικούς χώρους και με ποια κριτήρια;
Ο ισχυρισμός του νομότυπου δεν στέκει …γιατί όπως προσωπικά παρατήρησα στην προηγούμενη δημοτική αρχή, που και η σημερινή φρονώ στα τοπικά πράγματα είναι συνέχειά της… «δεν πρέπει τα δημοτικά πράγματα να είναι νομότυπα…πρέπει να ’ναι νομιμότατα»!!!»

*«Δέσποτα, μέμνησο των Αθηναίων!»

Οι Πέρσες χρειάζονταν μόνο μια αφορμή και οι Αθηναίοι τους την έδωσαν το 500 π.Χ. όταν οι Ελληνικές πόλεις-κράτη της Μικράς Ασίας που αποτελούσαν τμήμα της Περσικής Αυτοκρατορίας επαναστάτησαν κατά των Περσών. Η Αθήνα για να τις βοηθήσει έστειλε 20 πλοία και η μικρή πόλη Ερέτρια της Ευβοίας , 5 πλοία. Οι επαναστάτες είχαν μερικές επιτυχίες αρχικά και πυρπόλησαν τις Σάρδεις την πρωτεύουσα του πέρση σατράπη της Ιωνίας. Γρήγορα όμως ηττήθηκαν από τους Πέρσες. Ο βασιλιάς της Περσίας Δαρείος, μαθαίνοντας ότι κάποιες άγνωστες πόλεις-κράτη της Ελλάδας είχαν στείλει βοήθεια στους επαναστάτες, ρώτησε να μάθει ποια ήταν η Αθήνα. Όταν τον ενημέρωσαν γι' αυτούς τους αναιδείς Αθηναίους, θύμωσε τόσο πολύ ώστε έριξε με το τόξο του ένα βέλος στον ουρανό και ορκίστηκε να τους τιμωρήσει. Τόσος ήταν ο θυμός του ώστε κάθε βράδυ έβαζε έναν από τους υπηρέτες του να του λεει: «Δέσποτα, μέμνησο των Αθηναίων!».


Σας περιμένω για να χορέψουμε όλοι μαζί …Συρτό, καλαματιανό, αντικριστό, κοφτό, πεντοζάλη, σούστα,  τσάμικο, ραστ, Rock hard rock – Κλακέτες – Φλαμέγκο-  Καζάσκα…τι επιθυμείτε;
Τον Ζεϊμπέκικο πάντως συνηθίζω να τον χορεύω λεύτερα, ολόρθος, λεβέντικα…. και μόνος μου!!!


Τώρα μέχρι ΕΔΩ…τα πιο σκληρά έπονται!!!!!

Δημήτρης Ντόκας