«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αγροτοδικεία στις 2 Νοέμβρη του 2012 στα δικαστήρια Αγρινίου!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΥ
 ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Η ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας  καταγγέλλει τις νέες δίκες των αγροτών , που ετοιμάζονται αυτή την φορά για τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις το 2010 ,  στις 2 Νοεμβρίου του 2012 στα δικαστήρια Αγρινίου. Πρόκειται για την απάντηση των κυβερνήσεων του κεφαλαίου απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2010 όπου οι μικρομεσαία αγροτιά με μπλόκα διαδήλωνε ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της.
Τα νέα αγροτοδικεία εντάσσονται στο...
γενικότερο πλαίσιο ποινικοποίησης των αγώνων και τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος , και των «διαπιστευτηρίων» της κυβέρνησης συνεργασίας.
Έρχονται σαν συνέχεια ανάλογων αγροτοδικείων , που προηγήθηκαν σε άλλους νομούς σε όλη την χώρα. Για πολλοστή φορά επιδιώκουν να υποτάξουν το αγροτικό κίνημα ώστε να μην αντισταθεί στην λαίλαπα των αντιαγροτικών αποφάσεων της Ε.Ε, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων  οι οποίες αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα αγροτοδικεία σαν μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων μας.
Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά ότι οξύνεται η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της φορτώνοντας τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στα λαϊκά στρώματα, νέα βάρη δισεκατομμυρίων ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι στις πόλεις με τα χαράτσια της ΔΕΗ, του ΕΛΓΑ, την μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 €, την αύξηση του ρεύματος που αποφάσισαν, τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα με παράλληλη αύξηση του κόστους παραγωγής και ζωής, την νέα ΚΑΠ 2014-2020.
Πιστεύει ότι με την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση, με τα ΜΑΤ και τα αγροτοδικεία, με τα συνεχόμενα εκβιαστικά διλήμματα, θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και τις αντιστάσεις του λαϊκού κινήματος.
Είναι γελασμένη! Ο αυταρχισμός δεν πρόκειται να κάμψει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς αλλά θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές του, πεισμώνει τους αγρότες ακόμη πιο μαζικά και δυναμικά, ακόμη πιο οργανωμένα να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.
Όλοι την Παρασκευή 2 Νοέμβρη στα δικαστήρια Αγρινίου στις 9π.μ.
Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός τους ΔΕΝ θα περάσει.