«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συλλήψεις για κλοπές στο Μεσολόγγι

1. Συνελήφθησαν, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 43, 17, 15  και 34 ετών αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία,  για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της κλοπής και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
Ειδικότερα, χθες (23-10-2012) το μεσημέρι, οι δύο ανήλικοι αφαίρεσαν  από  οικία 46χρονου ημεδαπού στο Μεσολόγγι ένα κινητό τηλέφωνο και ένα  ζευγάρι γυαλιά ηλίου, διαφεύγοντας με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.
Για την διερεύνηση του περιστατικού ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από...
Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου με αποτέλεσμα τον  εντοπισμό των δύο ανηλίκων και τη σύλληψη τους.
Επίσης συνελήφθησαν οι γονείς των δυο ανηλίκων για παραμέληση της  εποπτείας τους, ενώ το όχημα που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διαφυγή τους κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Μεσολογγίου.

2. Συνελήφθη, χθες (23-10-2012) το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι από  Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, μία ημεδαπή γυναίκα  ηλικίας 34 ετών σε βάρος της οποίας και μίας ακόμη συνεργού της που  αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής κατά  συναυτουργία.

Ειδικότερα, προχθές (22-10-2012) το πρωί, οι δύο δράστιδες, ενεργώντας  από κοινού, πλησίασαν έναν 56χρονο πεζό στο Μεσολόγγι και με τη μέθοδο της απασχόλησης του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ.
Για τον εντοπισμό των δραστιδών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από  Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα τη  σύλληψη της 34χρονης.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεργού του  συνεχίζονται.


Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός στη Ναύπακτο, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 330.000 ευρώ.

Συνελήφθη, σήμερα (24-10-2012) το πρωί, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, 58χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του 58χρονου ο οποίος ασχολείται με εμπόριο αγροτικών προϊόντων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 339.283,72 ευρώ.
Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε και μια καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, ύψους 12 μηνών, επίσης για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1δ,5,7 και 8 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Συνελήφθη Βούλγαρος σωματέμπορος στη Γαστούνη

Ο δράστης εξωθούσε στη πορνεία 47χρονη ομοεθνή του

Συνελήφθη προχθές (22-10-2012) το βράδυ, στη Γαστούνη, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας ηλικίας 44 ετών σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για σωματεμπορία, μαστροπεία και παράνομη κατακράτηση.
Ειδικότερα σύμφωνα με καταγγελία της 47χρονης, ο 45χρονος τα τελευταία τρία χρόνια της παρακρατούσε το δελτίο ταυτότητας της αναγκάζοντας την να διαμένει μαζί του ενώ το τελευταίο έτος την εξωθούσε στη πορνεία κυρίως με ηλικιωμένα άτομα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας και κρατείται προκειμένου απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Αμαλιάδας.


Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στη Πάτρα, για κλοπή χαλκού σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Συνελήφθησαν χθες (24-10-2012) το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς Αʼ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, δύο ημεδαποί ηλικίας 18  και  14 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για  διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέρρηξαν υποσταθμό  της ΔΕΗ κοντά στο γυμναστήριο Τόφαλος στην Πάτρα, αφαιρώντας χαλκό και άλλα μέταλλα τα οποία τα φόρτωσαν σε όχημα.
Αστυνομικοί του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών που περιπολούσαν στη περιοχή συνέλαβαν τους δύο δράστες, ενώ στην κατοχή τους βρήκαν το σύνολο των κλοπιμαίων που είχαν αφαιρέσει τα οποία αφού κατασχέθηκαν  αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της επιχείρησης ηλεκτρισμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πατρών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.