«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ


ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
Α ΝΑ Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 6,30 μ.μ. στο Ε.Κ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στο χώρο των κατασκευών, ο ανελέητος πόλεμος που κήρυξαν από κοινού οι κυβερνήσεις  της Ελλάδας ,η τρόικα ,το κεφάλαιο , δεν έχει τελειωμό . Αυτός ο πόλεμος, ειδικά για τον κλάδο των κατασκευών, έχει πάρει ισοπεδωτικές διαστάσεις . Όλοι βιώνουμε τα αποτελέσματά του. Η ανεργία  έχει ξεπεράσει  το 90%, το μεροκάματο έχει καταντήσει  λαχείο, αλλά κι όσοι συνάδελφοι το έχουν είναι τέτοιο που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους...
Πολλές είναι οι περιπτώσεις που δεν τους καταβάλλετε καν. Η εργοδοσία , έχοντας σαν όπλο τα μέτρα , όλα όσα πάρθηκαν κι αυτά που είναι μπροστά μας , τα αξιοποιεί για να επιβάλλει τους δικούς της κανόνες.  Να έχει τους συναδέλφους  με το φόβο της απόλυσης , να τους εκβιάζει, ότι αν διεκδικούν τα δικαιώματά τους , μπορούν να βρεθούν κι αυτοί στο δρόμο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στάση της εργοδοσίας στα εργοτάξια της παραϊόνιας Αμβρακίας- Ακτίου , όπου οι περισσότεροι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν πάνω από 8 μήνες .  Αν προσθέσουμε και τα προβλήματα που έχουν οι συνάδελφοι, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν  στην κάλυψη των αναγκών των οικογενειών τους στα ζητήματα της υγείας – πρόνοιας και της παιδείας , καταλαβαίνουμε όλοι μας  ότι η ζωή μας είναι σκέτη κόλαση .
Σ’ αυτήν τη δύσκολη κατάσταση  πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας  και με ψηλά το κεφάλι, χωρίς ηττοπάθεια και μοιρολατρία να οργανώσουμε  την πάλη μας ενάντια συνολικά στην πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ- τρόικας – κεφαλαίου.
Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, στη συνοικία , στο χωριό, μαζί με τα’ άλλα  φτωχά λαϊκά στρώματα, δυναμώνουμε τη λαϊκή συμμαχία , δυναμώνουμε τα ταξικά σωματεία κι έχοντας σαν οδηγό τον προσανατολισμό του ΠΑΜΕ , προχωράμε .
Συνάδελφοι,  σας καλούμε στη Γ. Συνέλευση , να οργανώσουμε  την πάλη του κλάδου με θέματα :
1.     Οι επιπτώσεις από τα μέτρα ( συγκυβέρνησης- τρόικας - κεφαλαίου) , οργάνωση της πάλης για την ανατροπή τους.
2.     Η ανεργία στον κλάδο και οι θέσεις του ταξικού κινήματος.

Έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια .
Έχουμε τη δύναμη να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να ανατρέψουμε τις πολιτικές  που μας φέρνουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε  για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας .
Έξω από την Ε.Ε. και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς , για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΩΡΑ 6,30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
                                                                                                  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ