«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Το Ε.Κ. Αγρινίου για το εποχιακό επίδομα

Συν. Οικοδόμοι, από τον μπαλτά της συγκυβέρνησης  Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. που κατακρεουργεί λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις δε γλίτωσε ούτε το επίδομα  λόγω καιρικών συνθηκών που παίρνουν οι οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι σε εποχιακά επαγγέλματα.
Είναι αδίστακτοι. Ποκειμένου να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων  του μεγάλου κεφαλαίου, προκειμένου να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους, αδιαφορούν για τη ζωή των εργαζομένων.
Σε μια περίοδο που η ανεργία και η ανέχεια στον κλάδο είναι ανεξέλεγκτη , έρχονται να αφαιρέσουν και...
αυτό το ελάχιστο  που έπαιρνε  κάθε δικαιούχος και του έδινε μια ανάσα.
Οι συνάδελφοι οικοδόμοι αλλά κι οι άλλοι εργαζόμενοι,  οι γυναίκες , η νεολαία , όλα τα λαϊκά στρώματα  πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα . Να ξανασκεφτούν σε  ποιους έδωσαν τη δύναμή τους στις εκλογές. Να ξανασκεφτούν ποιοι τους έλεγαν την αλήθεια και ποιοι τους κορόιδευαν.
Πρέπει να κατανοήσουν  όλοι οι εργαζόμενοι ότι κανένας  διάλογος, καμιά διαπραγμάτευση , καμιά διαχείριση δε θα γίνει προς όφελός  μας. Να  απορρίψουν  το εκβιαστικά διλλήματα «ευρώ ή δραχμή» , «χρεοκοπία ή δάνεια» ή νέο «κούρεμα» , δηλαδή νέα αντεργατικά μέτρα.
Στην επίθεση που δεχόμαστε έναν δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε :  τη συσπείρωση στα σωματεία , τον ταξικό αγώνα.
Η ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ καλεί όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν το σωματείο, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες του σωματείου το επόμενο διάστημα και να ανταποκριθούμε συνολικά οι εργαζόμενοι στον κλάδο  στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για απεργία  την ημερομηνία της ψήφισης των νέων σφαγιαστικών μέτρων.
Αγρίνιο 31-8-2012
Η Διοίκηση της
ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ