«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ !



 Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου εκτιμά ότι η παρούσα κατάσταση στον χώρο της Υγείας-Κοινωνικής Πρόνοιας είναι δραματική,  καθημερινά επιδεινώνεται και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταρρεύσει. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών και των εγκληματικών ενεργειών των Ελληνικών κυβερνήσεων.
                        Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. βρίσκεται μια ανάσα από την ολοκληρωτική καταρρευσή του.                        Η κρατική υποχρηματοδότηση σε συνδυασμό με τις μειωμένες εισφορές, λόγω ύφεσης και ανεργίας δημιουργούν τεράστια προβλήματα.
                         Οι δομές του Ε.Σ.Υ. βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο χρεοκοπίας, οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι στα πρόθυρα  κατάρρευσης καθιστώντας τις συνθήκες νοσηλείας και...
εφημέρευσης επισφαλείς.Η πρόσβαση των ασφαλισμένων στα φάρμακα γίνεται ολοένα και δυσκολότερη έως αδύνατη.
                        Στο χαράτσι των 5 ευρώ έρχεται να προστεθεί και το χαράτσι των τηλεφωνικών ραντεβού.
Τα Κοινωνικά Ιατρεία ή και άλλες μορφές εθελοντικής δράσης δεν λύνουν τα προβλήματα και απλώς μεταθέτουν τις ευθύνες της Πολιτείας.
                        Για όλα τα παραπάνω ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου καταδικάζει με τον πιο αυστηρό τρόπο  αυτά τα φαινόμενα πολιτικής παρακμής και σήψης και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί για την ανατροπή αυτών των καταστάσεων.
                        Θεωρούμε ότι όλοι οι γιατροί μαζί πρέπει να συμπαραταχθούμε και να διεκδικήσουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για τους πολίτες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς όλων των δομών του.
                        Ζητάμε Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.
                        Ο Ι.Σ.Α. ΣΤΗΡΙΖΕΙ τις κινητοποιήσεις των Ιατρών του Ε.Σ.Υ, (ειδικευμένων, ειδικευόμενων,   αγροτικών) των Ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και όλων των ιδιωτών γιατρών στα δίκαια αιτήματά τους.
                        Ζητάμε από τους πολίτες να κατανοήσουν ότι οι αγώνες των ιατρών δεν είναι εναντίον τους αλλά υπέρ τους, για να εξασφαλιστεί η αξιοπρέπεια, ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας και η βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Π. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ                 Γ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ