«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δυναμική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο!

 Μία απ’ τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε σήμερα. Δυναμική σε παλμό και ένταση! 
Στα πλαίσια της 24ωρης Πανελλαδικής – Πανεργατικής Απεργίας ενάντια στα νέα μέτρα της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και των μονοπωλίων…  Μπροστάρηδες οι νεολαίοι Μαθητές και Σπουδαστές φωνάζοντας ακατάπαυστα συνθήματα. Μαζί με τους αγρότες, που με την συμβολική παρουσία 4 τρακτέρ πάνω στην πλατεία, δήλωσαν «παρών». Αρκετοί συνταξιούχοι, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι που «κατέβασαν ρολά»…
 Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο μαθητής Κώστας Γρίβας μέλος του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων  Αγρινίου, λέγοντας: «Τέρμα οι θυσίες για τη μόρφωση και τη ζωή μας. Τέρμα οι θυσίες των γονιών μας για να πλουτίζουν οι λίγοι»!

Παράθεσε με συνοπτικό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η νεολαία και τα δίκαια αιτήματά της. Για να κλείσει με το ελπιδοφόρο, συγκινητικό και ανυπόταχτο μήνυμα: 
«Δεν συμβιβαζόμαστε με την άθλια κατάσταση που ζούμε. Δεν σκύβουμε το κεφάλι»!

 Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Βασίλης Νικάκης εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ. Αναφέρθηκε στα συσωρευμένα προβλήματα που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν οι μικροέμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι. Λέγοντας ανάμεσα στ’ άλλα ότι: «500.000 ασφαλισμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ»! Κάλεσε δε τους συγκεντρωμένους σε διαρκή αγώνα … «Δεν είναι ώρα να λείψει κανείς ούτε να κιοτέψει» Αντίσταση «μαζί με το ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ- ΟΓΕ-ΜΑΣ»!

 Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ Μάνος Ποσοτίδης, επισημαίνοντας κι αυτός με τη σειρά του, τ’ αγροτικά προβλήματα που απορρέουν απ’ αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ με την καταστροφική για την αγροτιά νέα ΚΑΠ. Τόνισε με έμφαση ότι εκτός απ’ την μέχρι τώρα άγρια φοροεπιδρομή «Ετοιμάζονται να φορολογήσουν και τη γη που καλλιεργούμε!  Δεν έχουμε να πληρώσουμε εφόδια και ζωοτροφές. Τα νέα μέτρα μειώνουν περισσότερο το αγροτικό εισόδημα. Υπάρχουν αρκετοί ανασφάλιστοι αγρότες. Οι μικρομεσαίοι καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι οδηγούνται στον αφανισμό. Η νέα ΚΑΠ θα κόψει επιδοτήσεις και θα επιφέρει νέα προβλήματα στους αγρότες». Κλείνοντας είπε: «Στην επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε με τη δική μας αντεπίθεση»!!

 Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και στέλεχος του ΠΑΜΕ Μιχάλης Κατσιγιάννης. 

«Χαιρετίζουμε όλους εσάς και τους χιλιάδες ακόμα που απήργησαν και δεν ξεγελάστηκαν απ’ τις κουτοπονηριές ότι δεν βγαίνει τίποτα»!
«Θέλει παλικαριά σήμερα ν’ απεργείς»!!
Αναφέρθηκε καυστικά και καταγγελτικά στον προπαγανδιστικό ρόλο των ΜΜΕ που ολοφάνερα τάσσονται πλέον υπέρ αυτής της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

 Καταπέλτης ο Μιχάλης Κατσιγιάννης, κατά των «Ξεπουλημένων ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ» όπως είπε, που κατηγορούν δήθεν το ΠΑΜΕ ότι ακολουθεί ξεχωριστή αγωνιστική δράση. Αλλά στην ουσία είναι αυτοί που διασπούν το Λαϊκό κίνημα προς όφελος των κεφαλαιοκρατών.

Προειδοποίησε την Χρυσή Αυγή ότι πρέπει …«να είναι κοντά τα χέρια της» μπροστά στο Λαϊκό-Εργατικό κίνημα.
Αφού κάλεσε τους συγκεντρωμένους να απαντήσουν «Με διαρκή Αντεπίθεση στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει το κεφάλαιο και οι υπερασπιστές του» ανάμεσα στ’ άλλα ακόμα είπε:    








 Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία, όπως συνηθίζει πάντα να κάνει το ΠΑΜΕ, στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου. Προπομποί οι αγρότες με τα τρακτέρ, οι εργάτες, οι μαθητές-σπουδαστές και όλοι οι απεργοί…






Επιστροφή στην κεντρική πλατεία, για να κλείσει εκεί η εκδήλωση, δίνοντας νέο ραντεβού για πιο αποφασιστικούς και δυναμικούς αγώνες.

Δημήτρης Ντόκας