«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ενοικιοστάσι...στη Ναύπακτο

Πριν λίγες ημέρες τοποθετήθηκαν οι στάσεις πλησίον του ΤΕΙ στη Ναύπακτο για να προστατεύουν τους φοιτητές από τη βροχή και τον αέρα.
Τελικά οι στάσεις φάνηκαν χρήσιμες και σε όσους ενοικιάζουν σπίτια στη Ναύπακτο, αφού τους επιτρέπει να κολλούν τα ενοικιαστήρια με άνεση. Επί τη ευκαιρία όμως οι στάσεις χρησιμοποιήθηκε και...
ως χώρος για να εκφράσουν κάποιοι τις απόψεις τους, γράφοντας με σπρέι πάνω τους.

Διαβάζουμε παράλληλα στο www.dete.gr ότι ο Δήμος της Πάτρας πραγματοποιεί από την προηγούμενη εβδομάδα εργασίες αποξήλωσης των ενοικιαστηρίων και των αφισών από τους τοίχους, τις κολώνες και τα άλλα σημεία όπου αυτά είναι τοποθετημένα. Μάλιστα λαμβάνοντας υπόψιν την δεινή οικονομική κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν, έδωσε ένα μικρό περιθώριο ανοχής σε ό,τι αφορά την επιβολή προστίμων, καλώντας τους ιδιοκτήτες ακινήτων να συμμορφωθούν με τον κανονισμό και να περιορίσουν την επικόλληση ενοικιαστηρίων σε σημεία όπου αυτή επιτρέπεται.
Επειδή οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν σεβάστηκαν την εικόνα της πόλης και ξέφυγαν από κάθε όριο, επικολλώντας ενοικιαστήρια σε τοίχους, κολώνες, κάδους, στάσεις, παγκάκια και σε άλλα απίστευτα σημεία, τα συνεργεία του Δήμου Πατρέων προχωρούν σε επιβολή αυστηρών προστίμων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που ρυπαίνουν την πόλη, με ενοικιαστήρια.
 Στη Ναύπακτο θα έχουμε καμιά αντίδραση από το Δήμο; Συμφωνούμε όλοι πάντως ότι η εικόνα που παρουσιάζουν οι στάσεις σήμερα δεν είναι και η καλύτερη. Περιμένουμε τους υπευθύνους να δράσουν.