«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Το Ε.Κ. Αγρινίου για κατάργηση εισφορών υπέρ Ο.Ε.Κ.& Ο.Ε.Ε.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού εργασίας της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ για την κατάργηση από 1ης Σεπτέμβρη 2012  της εργοδοτικής εισφοράς 1,1% για τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας είναι μια ακόμα  εισφοροαπαλλαγή  των εργοδοτών  στο όνομα των κινήτρων και της ανταγωνιστικότητας.
Το έγκλημα σε βάρος των δυο οργανισμών  και...
των εργαζομένων δε σταματάει με την κατάργησή τους αλλά συνεχίζεται και σήμερα . Με βάση τη νέα εισφοροαπαλλαγή των εργοδοτών , που φτάνει τα 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως , αυτά που απομένουν για παροχές και δίνονται μέσω Ο.Α.Ε.Δ. φορτώνονται όλα στις πλάτες των εργαζομένων.
Η νέα αυτή εισφοροαπαλλαγή των εργοδοτών  οδηγεί στη συρρίκνωση και το τσάκισμα όλων των προγραμμάτων των οργανισμών ( κοινωνικού τουρισμού, παιδικών σταθμών, κατασκευαστικών προγραμμάτων, επιδότησης ενοικίου κ.α.) που αφορούν χιλιάδες εργατικές- λαϊκές οικογένειες.   
Τεράστιες ευθύνες έχει η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. για το κλείσιμο των οργανισμών αφού αυτή ήταν που συμφώνησε με τη μείωση του «μη μισθολογικού κόστους» στα πλαίσια του «κοινωνικού διαλόγου» με τους εργοδότες.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα  για το ποιους εξυπηρετεί η πολιτική της συγκυβέρνησης και η τακτική της συμβιβασμένης ηγεσίας της Γ.Σ.Ε.Ε.
Είναι ανάγκη σήμερα να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ , να αλλάξουν τους συσχετισμούς  μέσα στα συνδικάτα  προς όφελος τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.  

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α