«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές σπείρα που διέπραττε κλοπές διαρρήξεις σε οικίες στην Πάτρα

Συνελήφθησαν πέντε ημεδαπές γυναίκες

Από την έως τώρα ερευνά έχουν εξιχνιαστεί δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών

Οι συλληφθείσες είχαν αποκομίσει από τη δράση τους παράνομο περιουσιακό όφελος μεγαλύτερο των 80.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική ερευνά της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σπείρα αποτελούμενη από έξι γυναίκες, οι οποίες...
ενεργώντας από κοινού είχαν διαπράξει το τελευταίο μήνα δεκαεπτά κλοπές σε οικίες στην Πάτρα.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν πέντε ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 33, 28, 20, 19 και 17 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει μια ακόμα ημεδαπή, συνεργός των συλληφθέντων, η οποία αναζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές.

Ειδικότερα, την 21/9/2012 το πρωί οι δράστιδες, ενεργώντας από κοινού, επιχείρησαν να διαρρήξουν διαμέρισμα πέμπτου ορόφου 52χρονης ημεδαπής στη Πάτρα αλλά έγιναν αντιληπτές από την παθούσα και συνελληφθησαν από  Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που μετέβησαν άμεσα στη περιοχή.

Από την Αστυνομική ερευνά που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι οι δράστιδες ενεργώντας « κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια » με συγκεκριμένο τρόπο δράσης και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά είχαν διαπράξει άλλες δεκαέξι κλοπές σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες στη Πάτρα αφαιρώντας κοσμήματα, τιμαλφή και χρήματα  συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 80.000 ευρώ.

Για την διάρρηξη των οικιών οι συλληφθείσες χρησιμοποιούσαν τραπουλόχαρτα και πλαστικές κάρτες με τις οποίες διερρήγνυαν ανασφάλιστες πόρτες.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου οδηγηθούν ενώπιον του κ . Ανακριτή.

Οι έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο ενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.