«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H Ένωση» στη μάχη της Απεργίας!

 Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H Ένωση»

ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ 26410-22325

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


            Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα της περιοχής μας, τους άνεργους και απολυμένους συναδέλφους, με αποφασιστικότητα να ριχτούμε στη μάχη της απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη. Έχουμε την ευθύνη να οργανώσουμε τον δίκαιο αγώνα. Έχουμε την ευθύνη να...
πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, με οργάνωση, πίστη στη δύναμη της αλληλεγγύης και της συλλογικής πάλης. Την τελευταία μας λέξη δεν την έχουμε ακόμα πει. Είναι σε όλους πλέον γνωστό ότι:

            Με τα νέα βάρβαρα μέτρα μας γυρνούν στην εποχή του σκλαβοπάζαρου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο. Γι αυτό είναι επιτακτική ανάγκη και χρέος όλων, να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς σε όλα τα εμποροκαταστήματα της περιοχής, στα σούπερ μάρκετ ,στις μεγάλες αλυσίδες, σε κάθε εργατική γειτονιά, παντού!. Με γενικές συνελεύσεις, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας. Ήρθε η ώρα για αμείλικτη απάντηση στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ, της μεγαλοεργοδοσίας, των κομμάτων τους και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας.

Δεν αποδεχόμαστε να καθορίζεται από την κυβέρνηση ο μισθός και το μεροκάματο, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Δεν αποδεχόμαστε κατάργηση του οκτάωρου, της σταθερής και μόνιμης δουλειάς, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Δεν αποδεχόμαστε να παίρνουμε σύνταξη στα 70 και αυτή να είναι ένα επίδομα.
Δεν αποδεχόμαστε τις 13 ώρες δουλειά.
Δεν αποδεχόμαστε τις περικοπές κοινωνικών δαπανών (φάρμακα, παιδεία, υγεία).

Εμείς είμαστε το αίμα, εμείς είμαστε η φωτιά!
Εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο και τον καρπώνονται οι εκμεταλλευτές μας πετώντας ένα ξεροκόμματο ίσα ίσα για να έχουμε δυνάμεις αύριο να του ξαναβγάλουμε κέρδη.
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να απομονώνουμε τσιράκια που υπονομεύουν την ζωή μας όπως για παράδειγμα στα Sprider με μεθοδεύσεις υπόγειες πίσω από την πλάτη των εργαζομένων χωρίς γενικές συνελεύσεις χωρίς να ξέρει κανείς τίποτα το επιχειρησιακό σωματείο υπόγραψε 45% μείωση στον μισθό.
Να απαντήσουμε στα βάρβαρα μέτρα, με οργάνωση, με δυνάμωμα της ταξικής συσπείρωσης και ενότητας.
Να μην επιτρέψουμε σε κανένα χώρο δουλείας με αίσθημα ταξικής αλληλεγγύης να γίνουν απολύσεις στο όνομα της μη κερδοφορίας. Όχι στην απλήρωτη εργασία.

Κριτήριο πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με αξιοπρέπεια. Με ισχυρό ταξικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία μπορούμε να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς τους.

Σπάμε τον φόβο και την τρομοκρατία. Φοβισμένος λαός σημαίνει επίθεση χωρίς τέλος.
Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω. Να δώσουμε την απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς (super/market, εμπορικό, γραφείο, καφετέρια κ.α. ) να αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον μας. Θα υποχωρήσουμε κάτω από τις δυσκολίες είτε λέγετε απόλυση είτε λέγετε φόβος αυτό ή θα αντισταθούμε οργανωμένα  μαζί με το ταξικό προσανατολισμένο σωματείο και εργατικό κέντρο μαζί με το ΠΑ.ΜΕ. Οι εκβιαστές γλυκαίνονται και όταν τους περάσει δεν σταματούν, έτσι και η ολομέτωπη επίθεση των μεγαλοεργοδοτών θα σκληραίνει όσο εμείς θα υποχωρούμε.

Να πάρουν φωτιά τα εργοστάσια. Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα
Κάθε σωματείο, κάθε λαϊκή επιτροπή, να μπει μπροστά, να οργανώσει τον αγώνα, να πάρει κάθε μέτρο για να παραλύσει η χώρα.
Είναι ώρα μάχης. Όχι στην υποταγή και στην εξαθλίωση. Εργατική Αντεπίθεση


ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ