«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Για το δημοτικό συμβούλιο της 30-3 του δήμου Ναυπακτίας

Για τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2011 συζήτησε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπακτίας, στην συνεδρίασή του της 30/3/2011. Τελικά και τα δύο υπερψηφίστηκαν μόνο από τους συμβούλους της παράταξης Μπουλέ, ενώ αρνητική ψήφο έδωσε πολύ μεγάλος αριθμός από τους παρόντες προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ προσπάθησε με τις παρεμβάσεις της να κάνει ουσιαστική κριτική και να αναδείξει τις πραγματικές επιλογές του κ. Μπουλέ συγκρίνοντάς τες με αυτά που θα μπορούσε να κάνει, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης του δήμου, αν είχε σαφή αυτοδιοικητική φιλοσοφία και άποψη για το πώς θέλει να κινηθεί ο δήμος Ναυπακτίας.
Καμαρώνουμε για τα αυτονόητα;
Στα χαρτιά φαίνεται ένας προϋπολογισμός 31 εκ. ευρώ και ένας προγραμματισμός έργων στα 8 εκ. ευρώ. Στην πράξη τα περισσότερα από αυτά πάνε σε ανελαστικές και λειτουργικές δαπάνες. Ένα μεγάλο κομμάτι στην αποπληρωμή των χρεών, που μας κουβάλησε ο πρώην δήμος Ναυπάκτου, (ο νόμος μας υποχρεώνει να αποπληρώσουμε όλα τα χρέη) και στην συνέχιση έργων που είχαν ξεκινήσει οι πρώην δήμοι (και αυτό υποχρεωτικό από τον νόμο). Τελικά το ποσό που μας μένει για νέα έργα είναι μόνο 1,8 εκ. ευρώ.
Καμάρωσε βέβαια ο κ. Μπουλές για το ότι ανέλαβε να πληρώσει τα χρέη του δήμου. Όμως στον δήμο αυτό είναι υποχρεωτικό. Αντιθέτως στην ΑΝ,ΝΑ δεν τον υποχρέωνε ο νόμος. Είχε μόνο ηθική και πολιτική υποχρέωση απέναντι στους επαγγελματίες που νομίμως πρόσφεραν υπηρεσίες. Εκεί «βάρεσε κανόνι», στερώντας από την τοπική αγορά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ...
Περισσότερα ΕΔΩ: dimos-nafpaktias.blogspot.com