«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΡΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»

Η κυνική ομολογία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκη ότι «χρειάζεται πολιτική σκηνοθεσία για περάσουν τα μέτρα» αποτυπώνει απόλυτα τους πραγματικούς στόχους της Κυβέρνησης για το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Σταθερότητας 2012-2015».
Το νέο πακέτο αντιδραστικών μέτρων φέρνει σαρωτικές ανατροπές παντού:
•    Πετσοκόβει 14 δις € από μισθούς, συντάξεις, επιδόματα πολυτέκνων και ανέργων, κοινωνικές παροχές, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων.
•    Ξεζουμίζει το λαό με 9 δις € από τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ και στους ειδικούς φόρους σε καύσιμα, ποτά, αναψυκτικά, τσιγάρα και αντικειμενικές αξίες.
•    Ξεπουλάει τη δημόσια ακίνητη περιουσία (δάση, βουνά, γη και θάλασσα) και εκχωρεί σε ιδιώτες ότι απέμεινε από τις πρώην ΔΕΚΟ.
Όμως για να ξοδεύει 6,5 εκατομμύρια € το μήνα συμμετέχοντας στην επιδρομή των Ευρωνατοϊκών για τα πετρέλαια της Λιβύης ή να δίνει στις τράπεζες και στα άλλα τρωκτικά δισεκατομμύρια, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό.
Ο ισχυρισμός των κυβερνητικών υπουργών με τις δηλώσεις τους ότι «δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων…» αλλά «κάνουμε αυτά που είναι στους προγραμματικούς μας στόχους», διαψεύδεται περίτρανα από τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάϊ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «το πρόγραμμα προσαρμογής απαιτεί μεγάλες θυσίες από την Ελληνική κοινωνία…».
Δεν χωράνε άλλες αυταπάτες.
Καμία αναμονή.
Συσπείρωση στην ΠΑΣΕΒΕ και πάλη με τις σύμμαχες δυνάμεις του ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ για την ανατροπής της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που μας οδηγεί στη φτώχια και την ανεργία.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ