«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου στις 10 π.μ.

H φετινή Πρωτομαγιά να αποτελέσει αφετηρία νέων αγώνων με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, τη συσπείρωση στο ΠΑΜΕ , την οργάνωσή μας στα Σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς.
 «εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, συνάδελφοι οικονομικοί μετανάστες,  ήρθε η ώρα να αναλογιστούμε:
 Γιατί ενώ η χώρα μας διαθέτει έμπειρο και πολυάριθμο εργατικό δυναμικό, δυνατότητες για παραγωγή σύγχρονων προϊόντων, μηχανών, εργαλείων, γιατί ενώ έχει σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και αποθέματα ορυκτού πλούτου και μπορεί να εξασφαλίζει δουλειά για όλους και αξιοπρεπή ζωή, ευημερία για το λαό, επάρκεια στα είδη διατροφής για τις λαϊκές ανάγκες, να δουλεύουμε λιγότερο, να έχουμε ελεύθερο χρόνο, να αισθανόμαστε ασφάλεια, να μην έχουμε άγχος για το μέλλον, να απολαμβάνουμε ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα η νέα βάρδια της καταδικάζεται στην εξαθλίωση και την ανεργία, μικροί έμποροι βάζουν λουκέτα, αγρότες και εργάτες γης αφανίζονται;
Γιατί,, ζούμε χειρότερα και λεηλατείται η ζωή μας; Γιατί αυξάνεται η ανεργία, η φτώχεια και ενισχύεται η απόγνωση; Γιατί τσακίζονται εργατικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα; Γιατί γίνεται ακόμη χειρότερη η ζωή των νέων, των παιδιών, των γυναικών, των συνταξιούχων; Γιατί κατακερματίζονται κράτη και απειλούνται λαοί με νέους πολέμους; Γιατί ο πλανήτης χτυπιέται ασύστολα στο βωμό του κέρδους και κινδυνεύουμε από τα ίδια τα φυσικά φαινόμενα;
H απάντηση βρίσκεται στο ερώτημα "ποιος κάνει κουμάντο;", στο  ότι ο παραγόμενος από την κοινωνία πλούτος δεν επιστρέφει σ' αυτούς που τον παράγουν, ότι κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η αύξηση της κερδοφορίας. Γιατί τα μέσα παραγωγής και ο πλούτος συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερα χέρια, στα μονοπώλια. Γι' αυτό έχουμε συνεχείς οικονομικές κρίσεις. Όσο κερδίζει το κεφάλαιο, τόσο θα χάνουν οι εργαζόμενοι.
Πόλεμος στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Να φτιάξουμε πυρήνες του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς. Στα εργοστάσια, στα γιαπιά, στα κατασκευαστικά έργα, στα νοσοκομεία, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις… Nα ενώσουμε τις δυνάμεις για ανατροπές παντού.
Aνατροπές στο συσχετισμό δύναμης,  Eπιβάλλεται μετωπική, ταξική σύγκρουση με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της. Nα βλέπουν κάθε μέρα σε κάθε τόπο δουλειάς πως υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι εργατών, το οποίο δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι.
Ιδιαίτερα η νεολαία δεν πρέπει να έχει ψευδαισθήσεις - ότι ο καπιταλισμός μπορεί να δεχτεί διορθώσεις, ότι με διαφορετική διαχείριση το σύστημα μπορεί να εξανθρωπιστεί. Πρέπει να απομονώσει τις φωνές, που με επαναστατικές κορόνες, στηρίζουν τις διαχειριστικές προσπάθειες διάσωσης του καπιταλιστικού συστήματος. Nα προβληματιστεί για τις φωνές που σταθερά μιλούν ενάντια στο ΠAME και συκοφαντούν το ταξικό κίνημα και τους εργατικούς αγώνες.
Δε χωρά καμιά καθυστέρηση. Όσοι περισσότεροι εργάτες το κατανοούν και το βάζουν στη ζωή, όσο πιο γρήγορα ο εργαζόμενος λαός αντιληφθεί τη δύναμή του, τόσο πιο άμεσα το οπλοστάσιο της πλουτοκρατίας θα αδυνατίζει και θα χρεοκοπεί. H εργατική τάξη και οι λαϊκές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Mέτωπο αντίστασης σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, για την προστασία της ζωής, της δουλειάς και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων.
•    Kαμία θυσία για την πλουτοκρατία.
•    ΟΧΙ στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
•    Nα εμποδίσουμε τα νέα εγκλήματα σε βάρος των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, στη μείωση των συντάξεων,
•    να εμποδίσουμε να καταργηθεί ό,τι έχει απομείνει στη δωρεάν Yγεία, Παιδεία, στις κοινωνικές παροχές, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
•    Nα πληρώσει η πλουτοκρατία, να σπρώξουμε τους εκμεταλλευτές στο περιθώριο.
Διέξοδος για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, υπάρχει. Είναι η δική τους εξουσία. O πλούτος παράγεται απ' το λαό, άρα ανήκει στο λαό. Το δυνάμωμα  της κοινωνικής συμμαχίας.
ZHTΩ H 1η MAH, MEPA THΣ ΠAΓKOΣMIAΣ EPΓATIKHΣ TAΞHΣ
TIMH KAI ΔOΞA ΣTOYΣ NEKPOYΣ THΣ TAΞHΣ MAΣ»
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ -  Κεντρική Πλατεία Αγρινίου  -   10 π.μ.