«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Οι επαγγελματίες του Αγρινίου είπαν ΟΧΙ στον αντικαπνιστικό νόμο!

 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον αντικαπνιστικό νόμο στο Αγρίνιο, πραγματοποίησε  σήμερα στις 11 το πρωί η  ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Οι επαγγελματίες στην πλειονότητα, τόσο στο Αγρίνιο όσο και στη γύρω περιοχή, έκλεισαν τα μαγαζιά τους,  συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία.
Στην ογκώδη συγκέντρωση, στον πεζόδρομο Χ. Τρικούπη μπροστά στο δημαρχείο Αγρινίου, το προεδρείο της ΕΝΩΣΗΣ, μεσω του κ. Ηλία Καλέργη, ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τις προγραμματισμένες απεργιακές δραστηριότητές τους.
Στη συνέχεια, η επιτροπή αγώνα επισκέφτηκε το δημαρχείο της πόλης, για να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας και να εκθέσει της απόψεις του στη δημοτική αρχή.  
Το ψήφισμα παρέλαβε, απουσία του δημάρχου Αγρινίου, ο αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Λαδάς, αφού άκουσε τα αιτήματα των απεργών. Ακόμα συμφωνήθηκε, να πραγματοποιηθεί συνάντηση των επαγγελματιών με τον δήμαρχο κ. Π. Μοσχολιό, προκειμένου να του εκθέσουν εκτενέστερα τα αιτήματά τους και τις απόψεις τους, για το συγκεκριμένο θέμα.
Με πορεία οι επαγγελματίες από το δημαρχείο, διασχίζοντας την κεντρική πλατεία, ανέβηκαν την Παπαστράτου φωνάζοντας συνθήματα…
ΜΑΓΑΖΙΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΑ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ!
ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ -ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ!
Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Παπαστράτου 53 & Σμύρνης ο επόμενος σταθμός.
Εκεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας επιδόθηκε στην διευθύντρια κα Άννα Χρυσάφη, αφού και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Π. Τσιχριτζής απουσίαζε.
Στην έξοδο από το Επιμελητήριο, το προεδρείο της ΕΝΩΣΗΣ αφού κάλεσε τους επαγγελματίες να έχουν συχνές παρουσίες στις συνελεύσεις, τους ενημέρωσε για ακόμα μια φορά, για το απεργιακό του πρόγραμμα. Δηλαδή ενημέρωση των αρμόδιων φορέων για την επικρατούσα κατάσταση στον κλάδο. Το ψήφισμα έχει αποσταλεί και στους τοπικούς βουλευτές.
Η επόμενη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσει η ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ θα ανακοινωθεί σύντομα, προκειμένου οι επαγγελματίες να εκφράσουν τις απόψεις τους και να ενημερωθούν για τις όποιες μελλοντικές  κινήσεις της ΕΝΩΣΗΣ.
Η συγκέντρωση διαλύθηκε εκεί αφού από την ντουντούκα της επιτροπής αγώνα ακούστηκε η φράση:
«Τα προβλήματα υπάρχουν και τρέχουν!
Αν είμαστε έτσι όλοι μαζί, όχι μόνο ο αντικαπνιστικός νόμος, αλλά όποιος άλλος ενάντια στον κλάδο μας δε θα περάσει!»

Δημήτρης Ντόκας