«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για την κατάσταση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τη κατάσταση του ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου επεσήμανε τα εξής:
«Η συζήτηση για την κατάσταση του ασύλου στην ΕΕ, με αφορμή την απόφαση του ΕΔΑΔ που καταδικάζει την Ελλάδα για την απάνθρωπη μεταχείριση Αφγανού πρόσφυγα, καταδεικνύει την υποκρισία των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου και των ευρωενωσιακών οργάνων. Τα κροκοδείλια δάκρυα της ΕΕ και του πολιτικού προσωπικού της πλουτοκρατίας για τα δικαιώματα και την κατάσταση μεταναστών και προσφύγων δεν ξεγελάνε κανέναν. Η ΕΕ και τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα με τις επεμβάσεις, τους πολέμους, την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο γεννάνε τη φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση, δημιουργούν τα κύματα μεταναστών και προσφύγων που προσπαθούν να επιβιώσουν εγκαταλείποντας τις χώρες τους, στις οποίες δεν μπορούν πια να ζήσουν. Κανένας κατασταλτικός μηχανισμός τύπου "Frontex," κανένας φράχτης, κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης - χερσαίο ή πλωτό - δεν μπορεί να εμποδίσει την προσπάθεια των ανθρώπων για επιβίωση.
Οι εξαθλιωμένοι μετανάστες γίνονται θύματα της πιο σκληρής και άγριας εκμετάλλευσης του κεφαλαίου στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ. Όσοι κρίνονται πλεονάζοντες, κρατούνται μέχρι και 18 μήνες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, για να απελαθούν με κίνδυνος της ζωής τους στις χώρες απ' όπου προέρχονται, σύμφωνα με την "οδηγία της ντροπής"; που ψήφισαν από κοινού τα όργανα της ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις των κρατών μελών. Η ευρωενωσιακή αντιμεταναστευτική νομοθεσία, στην οποία περιλαμβάνεται και ο κανονισμός "Δουβλίνο ΙΙ", που κρατάει ομήρους στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ, η άγρια κατασταλτική πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, μεταξύ τους και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί τις απάνθρωπες και βάρβαρες συνθήκες μεταχείρισης και ζωής οικονομικών μεταναστών και προσφύγων.
Το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που ικανοποιούν δίκαια αιτήματα, είναι ρεαλιστικά και ώριμα. Συμβάλλουν σε μια άμεση διέξοδο στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. Καλεί την εργατική τάξη σε κοινό, ενωμένο αγώνα για: Τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και προσφύγων. Παύση της συμμόρφωσης με τον ευρωενωσιακό μηχανισμό του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ, παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων στους μετανάστες και πρόσφυγες, για να μεταβούν νόμιμα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους. Άμεση παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.
Να γιατί απαιτείται ανυπακοή στην ΕΕ, ενωμένη πάλη ντόπιων και ξένων εργατών ενάντια στα βάρβαρα μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, η αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του κεφαλαίου.»