«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ "ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ"

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής της , σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγάλο κεφάλαιο, προχωράει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων με βάση τη θέση της για την «αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του εκπαιδευτικού συστήματος», στα πλαίσια της εφαρμογής του αντιδραστικού «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και στη δημόσια παιδεία.
Με πρόσχημα τη μεγάλη μείωση του προϋπολογισμού για την παιδεία, προωθεί το «νέο σχολείο» της αγοράς , του ταξικού διαχωρισμού που θα στηρίζει το σύστημα και τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Αυτό σημαίνει : Μεγαλύτερη υποβάθμιση  του περιεχομένου και της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης, ξεκάθαρη παρέμβαση στη λειτουργία  και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης  από μεγάλες επιχειρήσεις  με την «ευγενική οικονομική τους χορηγία», νέα οικονομική αφαίμαξη των φτωχών  λαϊκών οικογενειών, στοίβαγμα των μαθητών σε πολυδύναμα σχολεία που θα βγάζουν  μαζικά ημιμαθείς «ευέλικτους» εργαζόμενους, έτοιμους  να συμβιβαστούν  με τη μεγαλοεργοδοσία.
Σχολείο που θα προωθεί, και ήδη το κάνει, τον αποπροσανατολισμό από τα προβλήματα των νέων , τη διαστρέβλωση της ιστορίας και της πολιτιστικής κουλτούρας, την εξομοίωση του σοσιαλισμού με το φασισμό , την κατασυκοφάντηση των κοινωνικών και λαϊκών αγώνων .
Ταυτόχρονα θα προωθήσει τις υποχρεωτικές μετατάξεις και απολύσεις εκπαιδευτικών,  τις ελαστικές μορφές εργασίας, θα σταματήσουν οι μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών ,κ.α.
Σαν Ε.ΚΑ. απορρίπτουμε τη νέα διοικητική δομή της Δημόσιας παιδείας που προωθεί η κυβέρνηση με την ουσιαστική στήριξη της Ν.Δ. , του ΛΑΟΣ και όλων των δυνάμεων του «ευρωμονόδρομου» , είναι παιδεία καθαρά ταξική – αντιδραστική.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
-               Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.
-               Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών . Τάξη μέχρι 20 μαθητών.
-               Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και ιδιωτικής εκπαίδευσης.
-               Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο χωρίς διακρίσεις , δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Δημόσιες επαγγελματικές σχολές και ενιαία Ανώτατη εκπαίδευση.
Το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, πίσω από αυτό κρύβεται και προωθείται η αντεργατική –αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης , των μονοπωλίων και της Ε.Ε.
Καλούμε εργάτες, μικρομεσαίους ΕΒΕ και αγρότες, Έλληνες και ξένους , σε κοινή δράση και μέτωπο για μια παιδεία πραγματικά φιλολαϊκή και χωρίς ταξικούς φραγμούς και διακρίσεις. Μια παιδεία  που θα παρέχει πραγματική μόρφωση για τους νέους , ενάντια στις επιδιώξεις της πλουτοκρατίας .
ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2011
Ε.Κ.Α