«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αν δεν είσαι ραγιάς…απόδειξέ το!!!

«Είπα και ελάλλησα» και όχι «και αμαρτία ουκ έχω»! κατά τις γραφές της εκκλησίας, που ουδεμία συνάφεια μ’ αυτές έχω, αλλά που ο σεβασμός μου στην παράδοση και στη δοξασία μέρους του λαού, που τις ενστερνίζεται και δεν  πράττω άλλο τι, παρά να σέβομαι τις επιλογές του, φρόντισα να γνωρίζω τι πρεσβεύουν.  
Είπα και ελάλλησα …και μεγαλύτερη ευθύνη έχω, να το πάω το «πράγμα» μέχρι και όπου πάει!
Γιατί σε ανύποπτο χρόνο έγραψα:

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008

το αγροτικό ποτάμι….

 «Συνεχίζονται στην αγροτομάνα Θεσσαλία, οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Εδώ και καιρό οι αγρότες αγωνίζονται δυναμικά. Τα «μεγάλα» μέσα μαζικής επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε.), περνούν την είδηση στα ψιλά, η την αγνοούν παντελώς. Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, κ. Αλ. Κοντός, αποφεύγει συστηματικά συνάντηση μαζί τους. Κύριε υπουργέ δε θα έχουμε ήρεμη αρχιχρονιά, το αγροτικό ποτάμι…. άμα φουσκώσει δεν αντιπαλεύεται!!!, εμείς αφουγκραζόμαστε τη βουή του. Οι αγρότες προετοιμάζουν Πανελλήνιες κινητοποιήσεις στις 16 Γενάρη. Ακατάβλητο το σθένος, οι αντοχές και η επιμονή των εργατών της γής. Μιας γης, ποτισμένης με ιδρώτα και αίμα, μιας γης που έθρεψε τους περισσότερους από μας, πώς να μην φορτισθούμε συναισθηματικά, πώς να μη νευριάσουμε, πώς να μην αγανακτήσουμε;!!!!»

Τώρα γράφω, που είναι ο τότε υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, κ. Αλ. Κοντός;
Μήπως τον …πήρε το αγροτικό ποτάμι;
Δείτε τι ακολούθησε:
 Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2009
«Στους δρόμους οι αγρότες τη Δευτέρα 12 Γενάρη 2009 σ’ όλη τη χώρα.
Με δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στις αποφάσεις της Ε.Ε. (Κ.Α.Π) και της αγροτικής πολιτικής της Ελληνικής Κυβέρνησης.
Εμείς διαβλέψαμε τις κινητοποιήσεις, γνωρίζοντες την οδυνηρή θέση, που έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι αγρότες, όλης της χώρας και συγκεκριμένα της περιοχής μας.(Δείτε τα άρθρα μας στα ΑΓΡΟΤΙΚΑ που έχουμε δημοσιεύσει και τα αιτήματά τους).»

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ αγροτικών κινητοποιήσεων !!!

Πάμε στην επόμενη χρονιά, εδώ αξίζει να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο…

Κύκλοι αγροτοσυνδικαλιστών, που γνωρίζουν πολύ καλά τα πράγματα, εδώ και καιρό μας είχαν ενημερώσει, ότι αυτές οι αγροτικές κινητοποιήσεις, θα είναι οι μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων!!!. (γι’ αυτό κι εμείς την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη δημοσιεύσαμε το άρθρο – το αγροτικό ποτάμι…-διαβάστε το στην ετικέτα ΑΓΡΟΤΙΚΑ)
Πόσο έξω έπεσα;
Πέμπτη, 7 Μαΐου 2009
100% Αύξηση του ποσού, που καταβάλουν οι αγρότες, για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων 2009!!!

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Όποιος συλλογάται λεύτερα, συλλογάται καλά!!!

 Για να πάμε και στο αμίμητο:
«Έχουμε τρελαθεί τελείως;» αναρωτήθηκε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Μπατζελή
Και συνεχίζει: «ζούμε, σε συνθήκες οικονομικής και εθνικής κρίσης, μιαν αθλιότητα λαϊκισμού χωρίς τέλος, από μη νομιμοποιημένους συνδικαλιστές και πολιτικά κόμματα».
Αυτοί που δημιούργησαν την κρίση να πληρώσουν. Πάντως η μάνα μας, που έσπασε τα κόκαλά της μέσα στα καπνοχώραφα να μας μεγαλώσει, δεν ευθύνεται!!!
Τώρα για το ποιος και γιατί κι αν έχει τρελαθεί, πρέπει να ψαχτούμε για να το βρούμε!
Πάντως δεν έχει τρελαθεί ο μπάρμπας μου ο Λευτέρης, που είναι στο δρόμο …στο μπλόκο της Ερμίτσας. Πού παίρνει επιδότηση 390 ευρώ το χρόνο και πάνε να του την κόψουνε κι αυτή. Γιατί πάνε να αφαιρέσουν τις επιδοτήσεις 300.000 αγροτών, που παίρνουν κάτω από 400 ευρώ!
Πάντως δεν έχει τρελαθεί και ο φίλος μου ο Λάκης, που πούλησε φέτος 280 κιλά βρώσιμες ελιές Αγρινίου και εισέπραξε 120 ευρώ!
Πάντως δεν έχει τρελαθεί ο ξάδελφός μου ο Ηλίας, που δεν αντέχει άλλο να πληρώνει φυτοφάρμακα και λιπάσματα, που είναι έρμαιο των μονοπωλίων των αγροτικών εφοδίων και των εργαλείων!
Πάντως δεν έχει τρελαθεί ο συχωριανός μου ο Τάκης …πρώην καπνοκαλλιεργητής που του κόβουν το 50% από την επιδότηση!

Δείτε ακόμα:

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Συνέντευξη του κ. Θωμά Κουτσουπιά για τα «αγροτικά δικαιώματα»!

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Αγωνιστικός αναβρασμός, υπάρχει αυτές τις μέρες στον αγροτικό κόσμο!

Πόσο έξω έπεσα;

Κάποιος φίλος μου αγαπητός, σκεπτόμενος, προβληματισμένος  και συνάμα συνοδοιπόρος μου στο μακρύ της πολιτικοκοινωνικής στοχαστικής πορείας και πράξης ταξίδι, μου είπε:
«Πως γίνεται κι όσα διέβλεψες και επισήμανες…πήραν σάρκα και οστά;» Και για να με προκαλέσει, καλοπροαίρετα συμπλήρωσε ρωτώντας: «Τι μελλοντολόγος είσαι;»
Απαντώ ούτε Κάλχας, ούτε Τειρεσίας, ούτε Πυθία, ούτε Σελλός στη Δωδώνη είμαι!
Καμιά εξήγηση δε θα δώσω παρά μόνο, πραγματικά αναμφισβήτητα γεγονότα που παρέθεσα και λογικά συμπεράσματα που απορρέουν απ’ αυτά!
Είπα ελάχιστα, απ’ τα πάμπολλα, που είχα την ευχέρεια να πω, πλείστα όσα, ανεξάρτητα απ’ τη φυσική μου παρουσία η όχι, δημοσιοποιήθηκαν, αδιανοήτως άπειρα είναι πολύδιασφαλισμένα για τις αποκαλυπτικές απαιτήσεις του μέλλοντος!

Θα σταθώ μόνο σ’ ένα σημείο….
Μόνο 34 τρακτέρ αγροτών …δεν είχαν ούτε καλλιέργεια, ούτε προοπτική, ούτε ελπίδα απ’ την εφαρμοσμένη πολιτική και ήταν τον περασμένο Φλεβάρη στην Ερμίτσα; Οι άλλοι αγρότες εξασφάλισαν το εισόδημά τους με τα φωτοβολταικά;

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Πέφτουν σα μετεωρίτες …οι μαυραγορίτες!

«Τώρα του μπάρμπα μου του Μανώλη του λένε ν’ ασχοληθεί με την «πράσινη ανάπτυξη»…την παραγωγή ενέργειας
Τι πράσινη ανάπτυξη, τι πράσινα άλογα και κίτρινα γαϊδούρια, τι θα σπείρεις ρε μπάρμπα στο χωράφι; τον ρώτησα
- Ηλι..
Τι Ηλιόσπορους; Ηλίανθους; τον διέκοψα.
- Τι ηλιόσπορους ρε χαμένε, ε χαμένε ηλιακούς συσσωρευτές, φωτοβολταϊκά!
Και τι καρπό βγάζουν αυτά ρε μπάρμπα;
- Α εσύ είσαι ντιπ χαμένος, ξεχαμένος και κάνεις και τον έξυπνο, ηλεκτρόνια βγάζουν αυτά (τα ’μαθε κι ο μπάρμπας μου ο Μανωλιός τα ηλεκτρόνια, ήθελε δεν ήθελε)… ρεύμα και θα το πουλάω στη ΔΕΗ.
Που θα βρεις τόσα λεφτά για την εγκατάσταση;
- Θα πάρω επιδότηση.
Τ’ άλλα, τ’ άλλα τα δικά σου, τα λεφτά που πρέπει να βάλεις εσύ;
- Θα πάρω δάνειο.
Τότε μπάρμπα θα δούμε ποιος θα είναι ο χαμένος, τότε…»

Για να διαβάσετε ολόκληρα και όλα τα δημοσιεύματα, πατήστε πάνω στις συνδέσεις, αν θέλετε περισσότερα… πατήστε πάνω στα «ΑΓΡΟΤΙΚΑ» Η στα «ΑΡΘΡΑ».
 
Στο μέλλον θα σας παρουσιάσουμε, μεθοδεύσεις, πρακτικές, συμφέροντα και τακτικές εμπλεκόμενων εκτενέστερα, γι’ αυτό το θέμα που κατά κάποιους είναι το… «μέγιστο σκάνδαλο»!
Τότε θα γελάσει όχι το «παρδαλό κατσίκι», αλλά το… «παρδαλό κουνέλι»!
Αλλά και θα κλάψει ο …«πάσα πικραμένος»!!!
Γιατί αδικημένε αγρότη…γυρνάς το βλέμμα σου ντροπιασμένα, ένοχα στο τρακτέρ; Εσένα το λέω, που τα πνευμόνια σου είναι γεμάτα σκόνη, απ’ το όργωμα στα καπνοχώραφα!
Σου χρωστάνε… ραγιά! δεν τους χρωστάς!! Αυτοί πρώτοι, πρέπει να ντρέπονται, που σε εξαθλίωσαν…και δεύτερα εσύ, που χρόνια τους ψήφιζες!!
Αν δεν είσαι ραγιάς…απόδειξέ το!!!
Η ΠΑΣΥ σε προσμένει, μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, τη ΜΑΣ, την ΟΓΕ στην Απεργία στις 23 Φλεβάρη στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο!!!!

Δημήτρης Ντόκας