«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τα γεγονότα με τους μετανάστες στη Νομική σχολή

Η εξέλιξη με την αποχώρηση των μεταναστών από τη Νομική δεν εξαφανίζει τις  ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που πρέπει να ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματα των μεταναστών.

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο το γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για εγκατάσταση της αστυνομίας μέσα στις σχολές, ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει και να καταλύει το άσυλο, αξιοποιώντας το δράμα των εργατών μεταναστών που οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν για χρόνια στη χώρα μας για μισό κομμάτι ψωμί αλλά και την κατάπτυστη απόφαση της πρυτανείας για άρση του ασύλου.

ΝΔ και ΛΑΟΣ δίνουν μαχητική στήριξη σε αυτούς τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Η στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι βούτυρο στο ψωμί αυτών των σχεδιασμών.

Καλούμε τη νεολαία, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, να μη νομιμοποιήσουν την καταστολή του αστικού κράτους και των μηχανισμών του, να μπουν εμπόδιο σε αυτούς τους σχεδιασμούς που θα επανέλθουν στο προσκήνιο.

Να βγάλουν συμπεράσματα από το καλοστημένο σχέδιο που στήθηκε στη Νομική από εχθρούς και δήθεν φίλους των μεταναστών και είχε ως αποτέλεσμα την καλλιέργεια συντηρητικών και ρατσιστικών αντανακλαστικών και την υπονόμευση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Σε αυτό το άθλιο σκηνικό ήταν και είναι εύφορο έδαφος η διαλυτική κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα, που έχουν επιβάλει τα κόμματα της πλουτοκρατίας και ο οπορτουνισμός, οι παρατάξεις τους στα πανεπιστήμια. Πρέπει να καταδικαστούν. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να πάρουν πάνω τους την ευθύνη της οργάνωσης του φοιτητικού κινήματος, να ενισχύσουν ολόπλευρα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Αυτό που πρέπει να στοχοποιηθεί από τη νεολαία δεν είναι ούτε οι μετανάστες εργάτες ούτε το άσυλο, αλλά η πολιτική του κεφαλαίου-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που τσακίζει Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους, που ξεθεμελιώνει κάθε δικαίωμα.

Είναι μονόδρομος και ανάγκη η κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών, νεολαίας, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, για την ανατροπή της αντιμεταναστευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού.

Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ