«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Είναι απύθμενο το θράσος της κυβέρνησης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ. Ελλάδας για το σκάνδαλο στο ΙΚΑ     

Είναι απύθμενο το θράσος της κυβέρνησης.

Παριστάνει τον σωτήρα των Ταμείων προβάλλοντας επικοινωνιακά ορισμένα υπαρκτά σκάνδαλα που όμως σε σύγκριση με τη σκανδαλώδη πολιτική της αποτελούν παρωνυχίδα. Είναι το κράτος που χρωστάει πάνω από 12 δις στα ασφαλιστικά Ταμεία, με νόμους της κυβέρνησης ληστεύονται τα αποθεματικά τους στο χρηματιστήριο και δεκάδες δις εισφορές των επιχειρηματιών δεν εισπράττονται ή χαρίζονται.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανεχτούν ούτε τα σκάνδαλα, ούτε τη σκανδαλώδη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Πρέπει να απαιτήσουν όλο τον πλούτο που τους έκλεψαν οι κυβερνήσεις, το κράτος και οι μεγαλοεπιχειρηματίες και κυρίως να παλέψουν για να βάλουν τέλος στην εκμετάλλευσή τους.
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνέντευξη του Α. Λοβέρδου

Την ώρα που τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ κλείνουν ή συγχωνεύονται, τα δημόσια Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία υπολειτουργούν από τις τεράστιες ελλείψεις, την ώρα που πάνω από 1000 φάρμακα και σειρά βασικών ιατρικών εξετάσεων και θεραπειών δεν αποζημιώνονται πλέον από τα Ασφαλιστικά Ταμεία τα οποία ληστεύονται άγρια από κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση εμπαίζει το λαό με δήθεν εξαγγελίες υπέρ της δημόσιας Υγείας και ξιφουλκώντας κατά της διαφθοράς και του καπνίσματος.
Καλά θα έκανε η κυβέρνηση, αντί να βάζει τους επιθεωρητές εργασίας στο εύκολο κυνήγι των καπνιστών σε καφενεία και καφετέριες, να εξασφαλίσει την ύπαρξη ουσιαστικού ελέγχου στους τόπους δουλειάς που καθημερινά εργάτες σακατεύονται, εργάζονται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, ανασφάλιστοι και χωρίς δικαιώματα.