«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Ο ΣΕΛΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΚΑΙ Ο ΣΕΛΠΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
(Ο.Ε.Σ.Β.Δ.Ε.Ν.)

 Ο ΣΕΛΠΕ είναι η συλλογική εκπροσώπηση των μεγαλοκαταστηματαρχών, των μεγαλεμπόρων,  των αλυσίδων, των υπεραγορών, των πολυκαταστημάτων, των εμπορικών κέντρων και των ολιγοπωλίων. 
 Ο ΣΕΛΠΕ είναι ο συλλογικός εκπρόσωπος των αντιπάλων της μικρής οικογενειακής ελληνικής επιχείρησης, του μικρού εμπόρου, των αυτοαπασχολούμενων.
 Ο ΣΕΛΠΕ, τα μέλη του, λειτουργούν με αποικιοκρατική  νοοτροπία και βοναπαρτική έπαρση  στις πόλεις της περιφέρειας, περιφρονούν τις τοπικές επιχειρήσεις, αγνοούν τις αποφάσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων και των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.
 Ο ΣΕΛΠΕ ήταν και είναι για το λιανικό εμπόριο, το μεγάλο ψάρι που επιβιώνει καταβροχθίζοντας τα μικρά.
 Ο ΣΕΛΠΕ, τα μέλη του, δεν θέλουν συνύπαρξη στην αγορά με μικρές τοπικές επιχειρήσεις, δεν θέλουν κομμάτι του τζίρου, αλλά όλο το τζίρο.
 Ο ΣΕΛΠΕ, τα μέλη του, θέλουν: ελεύθερο απελευθερωμένο ωράριο, ελεύθερες προσφορές, ασυδοσία στις προωθητικές ενέργειες, υπαλλήλους και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς σταθερό ωράριο, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς συνδικαλιστική οργάνωση. Αυτά, τους τα πρόσφεραν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με «φωτογραφικούς» νόμους.
 Ο ΣΕΛΠΕ δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση, είναι λόμπι εμποροπλουσίων που σιχαίνονται τον συνδικαλισμό, έχουν άριστες σχέσεις με τους κυβερνητικούς ή εν δυνάμει κυβερνητικούς παράγοντες, με το τραπεζικό κατεστημένο και την εγχώρια και ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική ελίτ.
 Ο ΣΕΛΠΕ είχε και έχει σαν σταθερή επιδίωξη την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, επικοινωνιακά δε κινούμενος ποτέ δεν μίλησε για καθολική κατάργηση, αλλά για κάποιες Κυριακές, γιατί ξέρουν καλά ότι η αρχή είναι το παν για το στόχο τους.
  Ο ΣΕΛΠΕ το επιχείρησε αρκετές φορές στο παρελθόν, αλλά η αντίδραση των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων το απέτρεψαν, παρά τις κάθε φορά κυβερνητικές αβάντες.
Η ύπαρξη, οι δράσεις, οι επιδιώξεις και οι παρεμβάσεις του ΣΕΛΠΕ και των μελών του, συνιστούν από μόνες τους ένα μαύρο μνημόνιο για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους.
Ο πλέον αφελής αντιλαμβάνεται ότι  ανάμεσα στον ΣΕΛΠΕ και τις μικρές επιχειρήσεις, δεν υπάρχει απλά χάσμα αλλά αντιπαλότητα, που από την έκβασή της θα εξαρτηθεί και η επιβίωση για τη μικρή επιχείρηση.
Στις σημερινές συνθήκες που αυτή η αντιπαλότητα έπρεπε να αναδειχτεί, να γίνει κυρίαρχη, στο όνομα και την ουσία της να επιχειρηθεί η συσπείρωση και η συνδικαλιστική αναβάθμιση των μικρεμπόρων, η ΕΣΕΕ, το Προεδρείο της, πήρε θέση και πλεύρισε τον ΣΕΛΠΕ.
Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ, αφού εξαντλήθηκε να παίζει το ρόλο άλλοτε του κυβερνητικού δημοσιογράφου – με κάποιες ενστάσεις – και άλλοτε του κυβερνητικού εκπροσώπου, τώρα τάχατες ανήσυχο και προβληματισμένο γι’ αυτά που έρχονται επέλεξε τον ΣΕΛΠΕ για να δει τι προτάσεις θα διαμορφώσει για την αγορά και τις επιχειρήσεις.
Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ ταυτόχρονα έδειξε και διαγωγή κοσμιοτάτη προς τον ΣΕΛΠΕ, σπεύδοντας το ίδιο να ανοίξει το θέμα  των Κυριακάτικων Αργιών και της μερικής κατάργησης. Το κάνει, κινδυνολογώντας, ότι σπεύδει να προλάβει τους Καλλικρατικούς δημάρχους και τις μελλοντικές αποφάσεις τους για την ολοκληρωτική κατάργησή τους.
Δηλαδή ολίγον έγκυος.
Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ γνωρίζει καλά, ότι πίσω από κάθε απόφαση, όλα τα προηγούμενα χρόνια, των νομαρχών για την ασύδοτη επέκταση των πολυκαταστημάτων και του ωραρίου, κρυβόταν ο αόρατος δάκτυλος του ΣΕΛΠΕ. Αυτό θα συμβεί και με τους δημάρχους του Καλλικράτη.
Το Προεδρείο της ΕΣΕΕ όπως χθες έτσι και σήμερα προσθέτει και άλλη ταφόπλακα στο συνδικαλιστικό κίνημα, την αποστολή του και τις δυνατότητες παρέμβασής του.
Η ΕΣΕΕ συμμαχώντας με τον ΣΕΛΠΕ υπονομεύει την ύπαρξη της μικρής οικογενειακής ελληνικής επιχείρησης.
Η ΕΣΕΕ από συνδικαλιστική οργάνωση μετατρέπεται σε δεκανίκι των μεγαλοκαταστηματαρχών.
H Ομοσπονδία μας (ΟΕΣΒΔΕΝ) επιμένει, δρόμος για να επιβιώσουμε υπάρχει, μόνο που αυτό απαιτεί μαζική συμμετοχή στους Συλλόγους, αποκάλυψη και ανατροπή των κυβερνητικών συνδικαλιστών, σύγκρουση με την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, αλλαγή συσχετισμών στις διοικήσεις των Συλλόγων, Ομοσπονδιών & ΕΣΕΕ και αντικατάσταση των τουριστών Αντιπροσώπων, που στις Γ.Σ. της ΕΣΕΕ μπαίνουν στην αίθουσα μόνο για να ψηφίσουν ναι σε όλα.                                                                                  
                                                                                                     ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ